Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό του άνδρα που ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα μικρό γατάκι σε κεντρική οδό στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης «Νοιάζομαι», κ.Εύη Καλαϊτζίδου ανέφερε πως υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα ενός ατόμου που πιθανολογείται πως είναι ο δράστης της αποτρόπαιας αυτής πράξης.

«Αυτό το άτομο οδηγήθηκε στην αστυνομία ωστόσο μετά από έρευνα και μελετώντας οι αρχές το σχετικό βιντεοληπτικο υλικό προέκυψε ότι δεν ήταν αυτός και έτσι χθες αφέθηκε ελεύθερος» ξεκαθάρισε η κ. Καλαϊτζίδου.


Σύμφωνα με την κ. Καλαϊτζίδου, το συγκεκριμένο άτομο εμφάνιζε πολλές ομοιότητες με τον δράστη, αλλά αποδείχθηκε πως δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, παρότι έχει  έχει ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς σε ζώα.

Κληθείσα να σχολιάσει την έξαρση του φαινομένου της κακοποίησης ζώων στις μέρες μας, η κ. Καλαϊτζίδου επισήμανε πως «το φαινόμενο της κακοποίησης ζώων πάντα υπήρχε. Απλά στις μέρες μας λόγω των κινητών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα περιστατικά κακοποίησης βλέπουν το φως της δημοσιότητας πιο συχνά».

Τέλος, η εκπρόσωπος της οργάνωσης προσθέτει πως μετά την δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση έχουν αυξηθεί οι κλήσεις στην οργάνωση που αφορούν σε περιστατικά κακοποίησης ζώων.