Στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης μεταφέρθηκαν μετά από Εισαγγελική παραγγελία δύο μικρά αδελφάκι, 6 και 3 ετών, αφού μετά από έλεγχο των υγειονομικών υπηρεσιών το περιβάλλον όπου διαβιούσαν κρίθηκε ακατάλληλο.

Τα παιδιά κατάγονται από χωριό του Δήμου Αγίου Νικολάου και, σύμφωνα με πληροφορίες, ζούσαν χωριστά λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων που υπήρχαν στην οικογένεια. Το εξάχρονο αγοράκι το είχε αναλάβει ο παππούς του, ο οποίος ζει σε άλλο χωριό. Μάλιστα, σύμφωνα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, το παιδί φέτος δεν πήγε στο σχολείο.

Το μικρότερο αγόρι, τριών ετών, ζει με τον πατέρα του.
Ωστόσο, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωναν και τα δύο παιδάκια κρίθηκαν ακατάλληλες, με αποτέλεσμα ο Εισαγγελέας να αφαιρέσει την επιμέλεια από τους γονείς τους και να ζητήσει την μεταφορά των παιδιών σε δομή φιλοξενίας για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο, ενώ έχουν προγραμματιστεί ιατρικές εξετάσεις σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Για την υπόθεση των δύο παιδιών ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύει η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, με τη διαρκή συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού, ενώ διακριτικά συμβάλει σε ό,τι χρειαστεί και η αστυνομική διεύθυνση Λασιθίου.