Ένα μπαρ με το όνομα "Apollo" (Απόλλων) άνοιξε σε μια ιδιωτική ιδιοκτησία δίπλα στο Ναό της Αθηνάς στην Αρχαία Πόλη του Σάιντ (Σίδη).
Οι ιδιοκτήτες του μπαρ, το οποίο παλαιότερα λειτουργούσε ως εστιατόριο, χρησιμοποίησαν τα ιστορικά ερείπια του χώρο ανασκαφής ως πύλη εισόδου.

Το μπαρ, με το όνομα «Απόλλων», άνοιξε τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», τα ξύλινα κιγκλιδώματα που είχαν μπει για να προστατεύουν τον ναό, που χρονολογείται από το 150 μ.Χ., αφαιρέθηκαν την προηγουμένη των εγκαινίων.

Με σιδερένιες πλάκες έκλεισαν οι περιοχές που επισκέπτονταν ντόπιοι και ξένοι τουρίστες, ενώ μπροστά από την είσοδο, στρώθηκε κόκκινο χαλί 10 μέτρων, προκειμένου οι πελάτες να μην δυσκολεύονται να περπατήσουν στο χώμα με τα ερείπια.

Επίσης, μπροστά από την παλιά πόρτα τοποθετήθηκε συσκευή ακτίνων Χ και σταντ υποδοχής πελατών, ενώ η είσοδος φωτίστηκε με ειδική εφαρμογή για να γίνεται εμφανής ο χώρος εισόδου.

Μετέφεραν την πόρτα του χώρου στην είσοδο του μπαρ χωρίς άδεια

Πολλοί τουρίστες που βρίσκονταν στο σημείο θεώρησαν πως ο φωταγωγημένος χώρος είναι μουσείο και έσπευσαν προς τα εκεί, αλλά το προσωπικό υποδοχής διευκρίνισε ότι η περιοχή είναι ιδιωτική επιχείρηση.

Ειδικοί που συμμετείχαν στις ανασκαφές είπαν στη «Χουριέτ»: 
«Υπήρχε μόνο ένα εστιατόριο σε μια ιδιωτική ιδιοκτησία τα προηγούμενα έτη. Η είσοδος του εστιατορίου ήταν στην πίσω πλευρά. Όταν όμως έγιναν οι εργασίες για τη μετατροπή του εστιατορίου σε μπαρ, μετέφεραν την πόρτα του χώρου μπροστά χωρίς καμία άδεια. Προειδοποιήσαμε πολλές φορές τις αρχές, αλλά κανείς δεν μας έδωσε σημασία και δυστυχώς προέκυψε αυτή η εικόνα. Δεν είναι μόνο πρόβλημα με την πόρτα εδώ. Ο φωτισμός και ο δυνατός θόρυβος έχουν επίσης αρνητική επίδραση στα έργα. Είναι επίσης πολύ κακό για την εικόνα. Οι προβολείς αυτοί φωτίζουν χιλιάδες χρόνια ιστορίας.»

*Η Σίδη ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην Παμφυλία στην νότια ακτή της Μικράς Ασίας. Ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ., και άκμασε ιδιαίτερα επί της ρωμαϊκής περιόδου κατά τον 2ο και 3ο αιώνα μ.Χ.. Κοντά βρίσκονται τα χωρία Μαναβγκάτ και Σελιμίγιε στην επαρχία Αττάλειας της Τουρκίας.