Επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 55%-58%, δίνουν» τα πρώτα exit poll που παραδοσιακά δημοσιοποιούνται από βελγικά μέσα ενημέρωσης πριν κλείσει επίσημα η γαλλική προεδρική κάλπη (στις 21.00 ώρα Ελλάδος). 
 
Η Μαρίν Λεπέν αποσπά ποσοστό μεταξύ 42% και 45% των ψήφων, βάσει των exit poll που διενήργησαν διαδικτυακά τέσσερα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων στη Γαλλία έως τις 5 το απόγευμα και δημοσιοποιήθηκαν από τη βελγική La Libre.

Harris Interactive: 55% για τον Εμανουέλ Μακρόν - 45% για τη Μαρίν Λεπέν
Ifop: 56% για τον Eμανουέλ Μακρόν - 44% για τη Μαρίν Λεπέν
OpinionWay: 58% για τον Εμανουέλ Μακρόν - 42% για τη Μαρίν Λεπέν
BVA: 57% για τον Εμανουέλ Μακρόν - 43% για τη Μαρίν Λεπέν

Γύρω από το 28% εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα κινηθεί η αποχή· εφόσον οι εκτιμήσεις επαληθευτούν θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής σε γαλλική εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.

Την εκλογική έκβαση εκτιμάτο ότι επρόκειτο να κρίνει ακριβώς η αποχή -που ευνοεί τον Μακρόν-, καθώς και η στάση κυρίως των ψηφοφόρων της ριζοσπαστικής Αριστεράς υπό τον Ζακ-Λυκ Μελανσόν, η οποία και έχει αναδειχθεί τρίτος πόλος της γαλλικής πολιτικής σκηνής.

Εφόσον τα exit poll επιβεβαιωθούν, Εμανουέλ Μακρόν «χρίζεται» ο δεύτερος πρόεδρος της Γαλλίας που εξασφαλίζει την επανεκλογή του μετά τον Ζακ Σιράκ, το 2002, σε μία ακόμη αναμέτρηση απέναντι στην Άκρα Δεξιά -η οποία εντούτοις αγγίζει τα υψηλότερα ποσοστά στα οποία έχει ανέλθει έως σήμερα σε προεδρικές εκλογές.

Στον πρώτο γύρο της 10ης Μαρτίου, ο απερχόμενος πρόεδρος και επικεφαλής του κινήματος La République En Marche! είχε εξασφαλίσει ευρύτερη υποστήριξη συγκριτικά με την κάλπη του 2017 (27,8% έναντι 24%). Η υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν, έχοντας εξασφαλίσει ποσοστό 23,1% στον πρώτο γύρο, έδωσε για τρίτη φορά μάχη για τη γαλλική προεδρία.