Εκκενώνεται αυτή τη στιγμή ο χώρος του Πολυτεχνείου από την Ελληνική Αστυνομία, και γίνονται προσαγωγές.

Αστυνομικοί έκοψαν τα λουκέτα από την είσοδο στην οδό Στουρνάρη και δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν περίπου 40-50 αντιεξουσιαστές που είχαν μπει μέσα στο ίδρυμα. Έως τώρα έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ατόμων τα οποία πρόκειται να οδηγηθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η επιχείρηση ξεκίνησε μόλις λίγα λεπτά μετά τη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πως η αστυνομία θα εφαρμόσει το νόμο σε κάθε περίπτωση και φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί η πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός είπε: «Δεν είναι ώρες ανέμελες. Η ζωή μας έχει αλλάξει. Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Όπως δεν έγινε παρέλαση για την28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου. Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάσθηκε Πάσχα. Σε όλες αυτές τις εθνικές ή καθολικές στιγμές γιορτής κάναμε πίσω».

Η απόφαση να μην γίνουν συγκεντρώσεις για λόγους δημόσιας υγείας έχει φέρει την ΕΛ.ΑΣ. μπροστά σε νέα δεδομένα, καθώς οι αντιδράσεις είναι πολλές και ήδη αριστεριστές και αναρχικές οργανώσεις κάνουν καλέσματα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για συγκεντρώσεις παρά την απαγόρευση.

Ήδη από χθες το βράδυ βρίσκονται μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου στη Πατησίων περίπου 40 άτομα, που υποστηρίζουν ότι θα παραμείνουν κάνοντας συνελεύσεις.

Επίσης, διανεμήθηκαν φυλλάδια που καλούσαν τον κόσμο για συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο (βλ. φωτογραφίες).