Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε η επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, κ. Δημήτρη Μπουραντώνη, από ομάδα κουκουλοφόρων του αντιεξουσιαστικού χώρου που εισέβαλε στο γραφείο του.

Οι δράστες της επίθεσης σε μια προσπάθεια διασυρμού του πρύτανη, τον φωτογράφησαν έχοντας κρεμάσει στο λαιμό του ταμπέλα που έγραφε “αλληλεγγύη στις καταλήψεις”.

Η σοκαριστική φωτογραφία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες του χώρου των δραστών και στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως έκνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Το χρονικό της επίθεσης

Εκτενείς καταστροφές σε τεχνολογικό εξοπλισμό, έπιπλα και έγγραφα υπέστησαν χώροι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν 15 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Ιδρυμα. Οι κουκουλοφόροι δράστες εισέβαλαν με τη βία στο γραφείο του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, τον εξύβρισαν, τον απείλησαν, και του επιτέθηκαν σωματικά, αρπάζοντάς τον από το λαιμό. Στη συνέχεια προχώρησαν σε καταστροφές στο χώρο, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και αποχώρησαν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 20 μέρες άγνωστοι είχαν εισβάλει και στο κτίριο της Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκαλώντας ζημιές, χωρίς όμως να επιτεθούν σωματικά στη διοίκηση ή σε διοικητικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι επιτιθέμενοι αιτιολόγησαν τη βίαιη εισβολή τους ως διαμαρτυρία για τις εκκενώσεις καταλήψεων δημόσιων κτιρίων.

H Aνακοίνωση του ΟΠΑ: