Καζάνι που βράζει παραμένει από χθες, Δευτέρα το μεσημέρι, η κατάσταση στη Μεσσήνη και στις γύρω περιοχές, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 18χρονου Ρομά, από έναν 63χρονο στο χωριό Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης, ο οποίος και συνελήφθη.

Ο 63χρονος πυροβόλησε τρεις φορές με την κυνηγετική του καραμπίνα τον 18χρονο, όταν όπως υποστηρίζει ο ίδιος τον είδε να προσπαθεί να μπει στο σπίτι του, μαζί με άλλους 3 άνδρες.

Ο πατέρας του θύματος παρουσιάζει την εκδοχή πως το παιδί του πυροβολήθηκε, ενώ βρισκόταν στο κήπο του 63χρονου θέλοντας να μαζέψει εσπεριδοειδή.

Αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό, πλήθος ομοφύλων του 18χρονου συγκεντρώθηκε στο νοσοκομείο, ενώ στην περιοχή της Μεσσήνης και γύρω από το σπίτι του θύματος, ομάδα Ρομά σε μια πράξη αντεκδίκησης έσπασαν βιτρίνες παρακείμενων καταστημάτων.

Επίσης, έστησαν και οδοφράγματα στην 7η επαρχιακή οδό Μεσσήνης-Μελιγαλά, λίγο πριν τη διασταύρωση του Καρτερολίου μετην Πιπερίτσα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις έχει αποκλειστεί το κέντρο της Μεσσήνης και ο δρόμος που οδηγεί στο αστυνομικό τμήμα, ενώ σε όλη την περιοχή και στο χωριό Πιπερίτσα έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από τους νομούς Λακωνίας και Αργολίδας.

Στη Μεσσηνία, βρίσκεται και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου ταξίαρχος, Παναγιώτης Πούπουζας και το συντονισμό της επιχείρησης έχει αναλάβει ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Ηλίας Αξιοτόπουλος.

Υπό το φόβο των αντιποίνων και της αναζωπύρωσης των βίαιων επεισοδίων βρίσκονται οι αρχές και οι κάτοικοι της Μεσσήνης και σήμερα, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής του 18χρονου.