Στα πρώτα σπίτια της Αναβύσσου έχει φτάσει η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή των Καλυβίαων, ενώ ο δήμαρχος Σαρωνικού δηλώνει ότι καίγονται σπίτια και εκκενώνονται οικισμοί.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνεται προς τους οικισμούς «Άγιος Παντελεήμονας» και «Άρης Σαρωνίδας», και οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, καθώς και παρακείμενων, απομακρύνονται.

Η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, με δύο μηνύματα μέσω του 112, να εκκενώσουν οικισμούς του δήμου Σαρωνικού και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Οι εστίες της φωτιάς είναι διάσπαρτες, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ οι δυνατοί άνεμοι επιδεινώνουν την κατάσταση.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά και καλούνται οι κάτοικοι παρακείμενων περιοχών να εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους.

Ο Δήμος Σαρωνικού έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πριν από λίγο ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και για στην κατάσβεση πλέον επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Αναβύσσου έχει διακοπεί από την Τροχαία, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλύβια.