Την ανησυχία του ότι κύριοι μεταδότες του νέου κορονοϊού είναι άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ είκοσι έως σαράντα ετών εξέφρασε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για το γεγονός .

Εκπρόσωποι του ΠΟΥ δήλωσαν αυτόν τον μήνα ότι το ποσοστό των νεαρότερων ατόμων  που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε παγκοσμίως και αυτό θέτει σε κίνδυνο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού σε όλον τον κόσμο, επειδή πολλά από αυτά τα άτομα είτε είναι ασυμπτωματικά είτε δεν γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί, με αποτέλεσμα να μεταδίδουν τον ιό σε ευάλωτες ομάδες.

“Η επιδημία αλλάζει πρόσωπο”, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την περιοχή Δυτικού Ειρηνικού Τακέσι Κασάι σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω διαδικτύου. “Οι εικοσάχρονοι, τριαντάχρονοι και σαραντάχρονοι γίνονται ολοένα και περισσότερο οι κύριοι μεταδότες του ιού. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης στους πιο ευάλωτους”.

Μια έξαρση στα νέα κρούσματα της COVID-19 έχει οδηγήσει ορισμένες χώρες να επιβάλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, ενώ την ίδια ώρα εταιρείες επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να βρουν εμβόλιο για τον ιό που έχει πλήξει τις οικονομίες, ενώ έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 770.000 ανθρώπων και προσβάλλει σχεδόν 22 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.