Την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018 με τους 102 νεκρούς, αιτείται για δεύτερη φορά ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ο οποίος έχει επιφορτιστεί με τον Ποινικό έλεγχο της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο δικαστικός λειτουργός αιτείται να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης. Το νέο αίτημα του ανακριτή κατατέθηκε μετά από νέα στοιχεία τα οποία εντόπισε καθώς και τις πρόσφατες καταγγελίες του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου ο οποίος έχει ήδη κινηθεί κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου και κάθε άλλου υπευθύνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής στο έγγραφο για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου επικαλείται όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα καθώς και το ίδιο το περιεχόμενο της μήνυσης του πραγματογνώμονα, αναφέροντας πως συγκεκριμένοι άνθρωποι προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα γεγονότα των τραγικών εκείνων ημερών ακόμα και με τεχνικές εκβιασμού.

Στο ίδιο έγγραφο κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ανακριτής τονίζει πως σύμφωνα με την κρίση του, στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης με αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικών βλαβών καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος. Σημαντικό είναι πως ο δικαστικός λειτουργός διαχωρίζει τους απλούς πυροσβέστες, οι οποίοι έδωσαν πραγματική μάχη με τη φωτιά για να σώσουν ανθρώπους, από συγκεκριμένους αξιωματικούς οι οποίοι φέρονται να ενήργησαν με τρόπο τέτοιο ώστε να συγκαλύψουν δικές τους ευθύνες.