Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου είπα πως τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για τον κ. Τσίπρα, μετά τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών στο φύλλο του Σαββάτου.

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε πως τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και η τάση της εξουσίας να ελέγξει θεσμούς μηχανισμούς και όργανα που υπηρετούν τους πολίτες φαίνεται αχαλίνωτη και σημείωσε πώς πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό προκύπτει από τις αποκαλύψεις πως υπήρχε ένας Πρωθυπουργός που παρακολουθούσε τους υπουργούς του.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε επίσης πως εμφανίζονται να υπάρχουν άνθρωποι εντός της αστυνομίας, πρόθυμοι να εκτελέσουν εντολές, από όπου και αν προέρχονται. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως αυτές φαίνονται να είναι εμπεδωμένες πρακτικές.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως ο κ. Τσίπρας δεν είχε σχέση με την Δημοκρατία και πως πρέπει να διερευνηθούν και ποινικές ευθύνες.

Είπε πως στις 12 το μεσημέρι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις αυθαίρετες εργασίες στο λιμάνι του Πειραιά και την έκθεση πολιτών σε τοξικά από την oil one.