Αν αισθάνεστε συχνά κουρασμένοι, ακόμα και αν κοιμάστε επαρκώς, αυτή η ανεξήγητη κούραση μπορεί και να οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε αδύναμους μύες.

ταν οι μυς αρχίζουν να ατροφούν, προσπαθούν να μας στείλουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια, που καλό είναι να τα λαμβάνουμε υπόψη μας εγκαίρως.

α σημάδια αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι τα εξής:

Χαμηλή ενέργεια

Όταν οι μυς του σώματος είναι αδύναμοι, τότε είναι πολύ πιθανό να νιώθετε κουρασμένοι, χωρίς ενέργεια για ολόκληρη τη μέρα. Αυτό συνήθως συμβαίνει λόγω της απώλειας όρεξης και της κακής διατροφής. Σε αυτή την περίπτωση προσπαθήστε να τρώτε πιο υγιεινά και να επιλέγετε τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας.

Κακή στάση του σώματος

Η στάση του σώματος μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την υγεία των μυών. Αν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας καθιστοί στο γραφείο, δεν αποκλείεται να υποφέρετε συχνά από κράμπες και πονοκεφάλους, εξαιτίας της κακής στήριξης της μέσης και του αυχένα. Για να αποφύγετε να θέσετε τους μύες σε ακαμψία, φροντίστε να σηκώνεστε συχνά και να περπατάτε.

Χαμηλή αντοχή

Οι καθημερινές εργασίες και η σκληρή ρουτίνα, μπορούν να επηρεάσουν το επίπεδο αντοχής μας και μειώνουν σημαντικά την ενέργεια. Αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι ότι οι μύες βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Μία καλή λύση για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, είναι να ισορροπήσετε καλύτερα τη διατροφή και να βεβαιωθείτε ότι τρώτε τις κατάλληλες αναλογίες μεταξύ υδατανθράκων, πρωτεϊνών, μετάλλων και βιταμινών.

Σταθερή κόπωση

Όταν οι μύες μας χάνουν τη δύναμή τους, επηρεάζει επίσης και το μεταβολισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθουμε διαρκώς μία κόπωση και να αισθανόμαστε κουρασμένοι.

ε αυτές τις περιπτώσεις, εκτός από την σωματική άσκηση, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο για την ενίσχυση της υγείας των μυών. Οι πρωτεΐνες, είναι τα κύρια θρεπτικά συστατικά που μπορούν να συμβάλουν στην καλή υγεία.

Πώς να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεϊνών μέσω της διατροφής σας;

Αυτοί είναι μερικοί από τους εύκολους τρόπους για να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης για να αποτρέψετε την ατροφία και τη βλάβη στου μύες του σώματος:

1. Όταν τρώτε οποιοδήποτε σνακ, φροντίστε να συμπεριλάβετε τυρί σε αυτό

2. Αντικαταστήστε τα δημητριακά σας με αυγά

3. Γαρνίρετε τα τρόφιμα σας με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

4. Φάτε αρκετό γιαούρτι καθώς είναι τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

5. Συμπεριλάβετε πρωτεΐνες στις σαλάτες σας, όπως κοτόπουλο, ψάρι, τυρί, αυγό, μανιτάρια, όσπρια κ.λπ.

6. Πιείτε ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη ρόφημα ή smoothie για πρωινό φτιαγμένο από φρούτα και λαχανικά

7. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες στο γεύμα σας

8. Το άπαχο λευκό κρέας, είναι ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε την καθημερινή πρόσληψη πρωτεΐνης

9. Όταν τρώτε φρούτα, συνδυάστε τα με μία κουταλιά φυστικοβούτυρο επειδή τα φρούτα είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, θρεπτικών ουσιών και φυτικών ινών, αλλά είναι αρκετά χαμηλά σε πρωτεΐνες

10. Συμπεριλάβετε το τυρί cottage στο γεύμα σας όποτε το επιθυμείτε

Η πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη γενική υγεία και κυρίως για την τόνωση των μυών. Προσφέρει την αίσθηση του κορεσμού, άρα αυτόματα μειώνει τη μόνιμη αίσθηση της πείνας, βοηθώντας συνεπώς και στην απώλεια βάρους. Έτσι, εάν υποφέρετε από μία κακή κατάσταση των μυών, αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης, για να δείτε άμεσα αποτελέσματα.