Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι στις 2-3 χώρες της Ευρώπης που τα πάει καλύτερα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του καθηγητή Μόσιαλου.

"Ερευνητές στο Robert Koch Institute και το Humboldt-University of Berlin στο Βερολίνο πρόσφατα δημοσίευσαν μία μελέτη που μοντελοποιεί την εξέλιξη της νόσου Covid-19. Το δικό τους θεωρητικό μοντέλο πρόβλεψης συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την καραντίνα των συμπτωματικών μολυσμένων ατόμων και την απομόνωση σε ολόκληρο τον πληθυσμό, ανάλογα με τα εφαρμοσμένα μέτρα φυσικής απόστασης κ.α.

Το μοντέλο αυτό μας δείχνει πως ο ρυθμός κλιμάκωσης που παρατηρείται σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις χωρών, είναι άμεσο αποτέλεσμα αποτελεσματικών στρατηγικών επικοινωνίας και / ή συστηματικών συμπεριφορικών αλλαγών, που κατάφεραν να επηρεάσουν ένα σημαντικό κλάσμα του ευαίσθητου πληθυσμού. Στα δύο γραφήματα βλέπουμε επίσης, πως αποτυπώνει το μοντέλο την κατάσταση στην Ισπανία και στην Ελλάδα.

Για την ώρα, στην Ελλάδα έχουμε μια εικόνα ελεγχόμενης διασποράς και ήπιου επιπλέον φόρτου του συστήματος υγείας. Και τα στοιχεία δείχνουν πως πάμε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες με βάση τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ."