Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών ερευνών δημοσίευσε την έρευνα του για την ποιότητα των Νερών στις παραλίες της Αττικής. εντυπωσιακό είναι πως επτά από τις πιο γνωστές παραλίες δεν είναι κατάλληλες για κολύμβηση σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του συγκεκριμένου κέντρου.

Τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες σε σημεία τα οποία κολύμπα κόσμος σε όλη την Αττική. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κέντρου η δειγματοληψία πραγματοποιείται με αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν εντός της θάλασσας και κλείνουν επίσης εντός, σε απόσταση 5 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 30 εκατοστών. Αυτό σημαίνει πως η δειγματοληψία πραγματοποιείται στο πιο σύνηθες σημείο του νερού στο οποίο κολυμπάμε.

Τα μπουκάλια με τα δείγματα μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε πιστοποιημένα εργαστήρια όπου μέσα σε έξι ώρες έγιναν οι αναλύσεις

Το Κέντρο εστίασε στις ακτές οι οποίες είναι οι πιο δημοφιλείς καθώς και σε εκείνες οι οποίες είναι ιδιαίτερα τουριστικές η περιβαλλοντικά σημαντικές.

Οι φετινές μετρήσεις:

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το Κέντρο χαρακτήρισε τις παραλίες κατάλληλες (Κ) ή ακατάλληλες (Α). Είναι χαρακτηριστικό πως το 90,50% των παραλιών της Αττικής είναι κατάλληλες ενώ 9,50% θεωρούνται ακατάλληλες, από τις 242 οι οποίες εξετάστηκαν.

Οι δειγματοληψίες συνεχίζονται και εκτός Αττικής και τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στις επόμενες ημέρες.

Ας δούμε ποιπόν ποιες είναι οι πιο γνωστές και δημοφιλείς παραλίες της Αττικής οι οποίες σύμφωνα με το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ορευνών είναι ακατάλληλες για κολύμβηση

l>

  • Παραλία Παλαιού Φαλήρου (Αριστερά από την δημοτική πινακοθήκη)
  • Παραλία Παλαιού Φαλήρου (Στάση ΕΔΕΜ και Ναυαγοσώστη)
  • Παραλία Μπάτη (Παλαιού Φαλήρου)
  • Παραλία Αλίμου/Καλαμακίου
  • Παραλία Αγ.Κοσμά (Πλαζ Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών)
  • Παραλία Βουλιαγμένης (Απέναντι από το Astir Beach κοντά στον Ναυτικό Όμιλο)
  • Παραλία Κορωπίου Λουμβάρδας