Ένα ταξίδι ξεκινά στην χαραυγή του 20ου αιώνα απ’ το Μπακού, τη πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, περνάει από την Μόσχα και την Κωνσταντινούπολη και τελειώνει -αν τελειώνει- στην Θεσσαλονίκη στις μέρες μας.

Με φόντο τα ιστορικά γεγονότα της δημιουργίας της Σοβιετικής Ένωσης, του B’ Παγκoσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου που ακολούθησε στην χώρα μας, η ιστορία επικεντρώνεται στις εξαιρετικά δυναμικές γυναίκες μιας οικογένειας Ελλήνων του Πόντου.

Γυναίκες που έζησαν καλές και κακές εποχές αντιμετώπισαν διωγμούς, απώλειες, θριάμβους, λύπες και χαρές και εν τέλει επιβίωσαν ξεπερνώντας τις φυσικές και ψυχικές καταστροφές που έφερε η Ειμαρμένη στον δρόμο τους, κουβαλώντας τις πληγές τους με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Περιγράφονται γλαφυρά οι καταλυτικές μεταξύ τους σχέσεις, οι έρωτες, οι απογοητεύσεις τους και η σταθερή υποστήριξη στους άντρες της ζωής τους. Πάνω απ’ όλα υμνείται η αντοχή, η κατανόηση και η αγάπη τους που καταλήγει σε λυτρωτική συγχώρεση, χωρίς ούτε για μια στιγμή η αφήγηση να γίνεται διδακτική ή ακραία συναισθηματική. Το βιβλίο ρίχνει φως σε όλες τις πλευρές της ζωής της περιόδου που περιγράφει και το κάνει αυτό τόσο ρεαλιστικά που νοιώθει κανείς ότι είναι κομμάτι εκείνης της εποχής.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

[caption id="attachment_2143" align="alignright" width="323"] Νατάσα Πιστοφίδου[/caption]

Η Νατάσα Πιστοφίδου γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη.

ετά την αποφοίτηση απ' το γυμνάσιο, τερμάτισε την δεκαπεντάχρονη μαθητεία της στον κλασσικό χορό και στο πιάνο στο Ωδείο Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με τις Δημόσιες Σχέσεις και την Διαφήμιση εταιριών και οργανισμών καθώς και με την επιμέλεια εντύπων.

πό το 1997 έως το 2002 υπήρξε συνιδιοκτήτρια της Αίθουσας Τέχνης "Μεταμόρφωσις" όπου επιμελήθηκε εκθέσεις σημαντικών Ελλήνων και ξένων ζωγράφων.

Το "Κληροδότημα της Ρέας" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24), θα γινει η παρουσίασή του και για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Χάρης Ντάβας, κινηματογραφικός και τηλεοπτικός παραγωγός

ίκος Σταθούλης, σύμβουλος Τέχνης-συγγραφέας.