Τέλος και το ποδήλατο στη Γαλλία

0
42

Τέλος και το ποδήλατο πλέον στη Γαλλία, το οποίο επιτρέπεται μόνον όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, όπως μετάβαση σε χώρους δουλειάς. σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο τις μετακινήσεις τους, ακόμα και με ποδήλατο, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Όσοι Γάλλοι θελήσουν να αθληθούν σε εξωτερικούς χώρους, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι το τζόκινγκ ή το περπάτημα επιτρέπονται. Όχι όμως και το ποδήλατο, εάν θέλουν απλώς να κάνουν βόλτες.

Η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (FFC), έχει σταματήσει τη δραστηριότητα όλων των συλλόγων της από τις 14 Μαρτίου.

«Αντιμετωπίζοντας την επιδημία COVID-19, η FFC ζητά από όλους τους ποδηλάτες να επιδείξουν ευθύνη αποφεύγοντας οποιαδήποτε υπαίθρια άσκηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε η ομοσπονδία στο λογαριασμό της στο Twitter.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, το πρόστιμο για όσους κάνουν ποδήλατο για διασκέδαση ή άσκηση ανέρχεται από 38 έως 135 ευρώ, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα.

To έγγραφο αυτό ανέβηκε στα social media του Υπουργείου Αθλητισμού με το σχόλιο:

«Για όλους τους ποδήλατες, μόνο ένα μήνυμα: #RestezChezVous (Μείνετε σπίτι). Για το δικό σας καλό, αλλά και το καλό των γύρω σας, ακολουθήστε τους κανόνες προστασίας για τη δημόσια υγεία».