Στην προσπάθεια να διασφαλιστεί η συμμόρφωση στους κανόνες απορρήτου, το Facebook απενεργοποιεί αρκετές λειτουργίες από τις εφαρμογές Messenger και Instagram.

‘Ετσι, από τις 21 Δεκεμβρίου, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων θα εμπίπτουν στους κανόνες της ΕΕ που είναι γνωστοί ως οδηγία ePrivacy.

Το Facebook αποφάσισε να απενεργοποιήσει πολλές διαδραστικές επιλογές και να προσφέρει απλώς μια βασική υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων έως ότου εξασφαλιστεί το απόρρητο των πρόσθετων εργαλείων και να τα επαναφέρει.

Οι δημοσκοπήσεις (polls) στην ομαδική συνομιλία στο Messenger είναι μεταξύ των εργαλείων απενεργοποιήθηκαν.

Η δυνατότητα ορισμού ψευδώνυμων για φίλους στο Messenger έχει απενεργοποιηθεί επίσης, ενώ η κοινή χρήση φίλτρων προσώπου μέσω άμεσου μηνύματος στο Instagram θα απενεργοποιηθεί στην Ευρώπη.

Από την εταιρία δημοσιεύτηκε η λίστα των λειτουργιών που έχουν ανασταλεί για την Ευρώπη, καθώς οι βασικές επιλογές ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου και κλήσεων στο Instagram και το Messenger δεν θα επηρεαστούν.

“Προσπαθούμε να καθορίσουμε τον καλύτερο τρόπο για να επαναφέρουμε αυτές τις δυνατότητες. Χρειάζεται χρόνος για την ανακατασκευή προϊόντων με τρόπο που να λειτουργούν απρόσκοπτα για τους ανθρώπους και επίσης να συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς”, αναφέρει δήλωση της εταιρείας.
Τα εργαλεία θα απενεργοποιηθούν σταδιακά, οπότε ορισμένοι χρήστες πιθανώς μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για μερικές ημέρες ακόμα.