Ο κώδωνας του κινδύνου για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, χτύπησε για άλλη μια φορά στις 13:30 το μεσημέρι της Δευτέρας και οι περισσότεροι από εμάς έλαβαν το παρακάτω μήνυμα:

Ωστόσο, πολλοί συμπολίτες μας δεν έλαβαν αυτή την έκτακτη ειδοποίηση.

Για να εξασφαλιστεί λοιπόν η ενημέρωση όλων των πολιτών, και ειδικά όσων έχουν ειδικά προβλήματα ή αναπηρίες, η Πολιτική Προστασία συμβουλεύει τους κατόχους κινητών τηλεφώνων να κάνουν κάποιες ενέργειες, που πιθανώς δεν έχουν γίνει,  ώστε να λαμβάνουν όλες τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, είτε στο κινητό είτε στο σταθερό τους τηλέφωνο, με γραπτό ή φωνητικό μήνυμα.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έλαβαν το μήνυμα

ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο από όσους έχουν τα λεγόμενα «έξυπνα κινητά», τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό με την μέθοδο CBS, δηλαδή μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

'Οσοι όμως δεν διαθέτουν smartphone θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112, ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις είτε με SMS είτε με φωνητικό μήνυμα σε κινητό ή  και σταθερό τηλέφωνο.

ια να εγγραφείτε, πρέπει να μπείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται για κάθε περίπτωση.

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας αφορούν:

strong>

άτομα που διαθέτουν smartphone, αλλά δεν λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις και πρέπει να κάνουν κάποιες πρόσθετες ρυθμίσεις, επιλέγοντας την ένδειξη «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία οδηγεί στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών για να επιλέξουν το δικό τους. Στη συνέχεια απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες.

- άτομα που δεν διαθέτουν smartphone, πρέπει να επιλέξουν την ένδειξη «εγγραφή» στην πλατφόρμα, όπου απλώς καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία και τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.

Η διαδικασία είναι απλή!

πλώς ακολουθήστε τις οδηγίες.

 

 

[caption id="attachment_3974" align="aligncenter" width="516"] Νο1 εξουσιοδοτημένο service για κινητά και tablet SAMSUNG στην Ελλάδα[/caption]