Από την 1η Φεβρουαρίου, η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και ομιλίας, WhatsApp, θα σταματήσει να λειτουργεί για μία σειρά κινητών συσκευών.

Συγκεκριμένα, όσα iPhones έχουν λειτουργικό σύστημα παλαιότερο του iOS7 καθώς και όσα Android smartphones έχουν από την έκδοση 2.3.7 και παλιότερες, δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τη δημοφιλή εφαρμογή.

Επίσης, από το προηγούμενο Δεκέμβριο, η εταιρεία WhatsApp (η οποία ανήκει στο Facebook) ανακοίνωσε πως σταμάτησε να υποστηρίζει τη λειτουργία της εφαρμογής σε όλα τα τηλέφωνα με λειτουργικό Windows Mobile.

Σε ανακοίνωσή της η WhatsApp δήλωσε: "επειδή δεν κάνουμε πλέον ενεργά development για αυτά τα λειτουργικά συστήματα, ορισμένες δυνατότητες μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν ανά πάσα στιγμή".

Η υπηρεσία θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη για συσκευές με Android 4.0.3

αι πάνω και iPhones με iOS 9 και μεταγενέστερο.

"Στο iOS 8, δεν μπορείτε πλέον να δημιουργείτε νέους λογαριασμούς ή να επαληθεύετε υπάρχοντες λογαριασμούς", ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτησή της.

"Αν το WhatsApp είναι ενεργό στη συσκευή σας με iOS 8, θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2020.'

Σε προηγούμενη ανάρτησή της, η WhatsApp είχε αναφέρει: «Αυτή ήταν μια σκληρή απόφαση για εμάς να κάνουμε, αλλά είναι η σωστή για να δώσουμε στους ανθρώπους καλύτερες μεθόδους ώστε να διατηρούν επαφή με τους φίλους, την οικογένεια και τους αγαπημένους τους χρησιμοποιώντας το WhatsApp».