Βασισμένη στην τεχνολογία διεργασίας δεύτερης γενιάς 10 νανομέτρων της Samsung, η νέα mobile DRAM 16GB LPDDR5 παρέχει την υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερη χωρητικότητα της βιομηχανίας

Η Samsung ανακοίνωσε την έναρξη μαζικής παραγωγής της πρώτης μνήμης 16-gigabyte (GB) LPDDR5 DRAM που προορίζεται για χρήση σε premium συσκευές έξυπνων κινητών τηλεφώνων επόμενης γενιάς.

«Για τη Samsung αποτελεί δέσμευση η καινοτόμος ανάπτυξη των τεχνολογιών μνήμης για να επιτρέψει στους καταναλωτές να απολαύσουν εκπληκτικές εμπειρίες από τις κινητές συσκευές τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παραμένουμε πιστοί σε αυτή τη δέσμευση με τη νέα, κορυφαία λύση για κατασκευαστές κινητών συσκευών διεθνώς», δήλωσε ο Cheol Choi, Senior Vice President του Memory Sales & Marketing, Samsung Electronics. «Με την ανακοίνωση της νέας σειράς προϊόντων που βασίζεται στη νέα τεχνολογία διεργασίας επόμενης γενιάς, αργότερα μέσα στο έτος, η Samsung θα μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις μελλοντικές απαιτήσεις των συνεργατών της».

Η νέα μνήμη, που ακολουθεί τη μαζική παραγωγή της πρωτοποριακής 12GB LPDDR5 Mobile DRAM τον Ιούλιο του 2019, θα ηγηθεί της παγκόσμιας αγοράς μνήμης με επιπρόσθετη χωρητικότητα που επιτρέπει προηγμένες 5G και ΑΙ λειτουργίες, όπως gaming με πλούσια γραφικά και έξυπνη φωτογραφία.

Η ταχύτητα δεδομένων της 16GB LPDDR5 αγγίζει τα 5.500 megabits ανά δευτερόλεπτο (Mb/s), σχεδόν 1.3 φορές ταχύτερη από την προηγούμενη μνήμη κινητών συσκευών (LPDDR4X, 4266Mb/s). Σε σύγκριση με την 8GB LPDDR4X, η νέα mobile DRAM εξασφαλίζει περισσότερο από 20% εξοικονόμηση ενέργειας και σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα.

Η 16GB LPDDR5 mobile DRAM της Samsung αποτελείται από οκτώ chips των 12-gigabit (Gb) και τέσσερα chips των 8Gb, εξοπλίζοντας τα premium smartphones με διπλάσια χωρητικότητα όπως των περισσότερων σύγχρονων laptops και gaming PCs. Σε συνδυασμό με την αστραπιαία απόδοση, η μνήμη υποστηρίζει δυναμικό και responsive gaming, καθώς και εξαιρετικά γραφικά υψηλής ανάλυσης σε premium smartphones για απίθανη εμπειρία mobile gaming.

Καθώς η Samsung εξακολουθεί να διευρύνει την παραγωγή LPDDR5 mobile DRAM στις εγκαταστάσεις της στην Κορέα, η εταιρεία σχεδιάζει τη μαζική παραγωγή 16Gb LPDDR5 προϊόντων, βάσει της διεργασίας 10 νανομέτρων (1z) τρίτης γενιάς κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, παράλληλα με την ανάπτυξη ενός 6.400Mb/s chipset. Με αυτή την καινοτομία η Samsung θα εδραιώσει περαιτέρω τη θέση και το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στις κατηγορίες των premium κινητών συσκευών, PC υψηλών προδιαγραφών και εφαρμογών αυτοκίνησης.