Οι περισσότεροι χρήστες κινητών τηλεφώνων, φορτίζουμε τη συσκευή μας κατά τη διάρκεια του βραδινού μας ύπνου.

ντί λοιπόν να αλλάζουμε χειροκίνητα την Android συσκευή μας στην "αθόρυβη λειτουργία" κάθε βράδυ, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτόματα κατά τη φόρτιση.

Η αθόρυβη λειτουργία στις περισσότερες Android συσκευές δεν έχει καμία επίδραση στα ξυπνητήρια, κάτι που μας διευκολύνει εάν βάζουμε στη σίγαση το τηλέφωνό μας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

χουμε τη δυνατότητα όμως να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό. Να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία “Do Not Disturb”, ώστε να απενεργοποιούμε μεν τις διάφορες οχλήσεις κατά τη διάρκεια της φόρτισης, αλλά να μπορούμε να λαμβάνουμε τις σημαντικές ειδοποιήσεις.

Η εφαρμογή Google Clock περιλαμβάνει μια σειρά εργαλείων στην επιλογή “Bedtime”. Εάν λοιπόν διαθέτετε συσκευή Google Pixel ή μια σχετικά νέα συσκευή Android, έχετε περισσότερες επιλογές ύπνου με το “Digital Wellbeing”.

Για τα δούμε όμως με τη σειρά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε:

Αρχικά, κατεβάστε την εφαρμογή Google Clock από το Play Store, εάν δεν υπάρχει ήδη εγκατεστημένη στη συσκευή σας.

Ανοίξτε την εφαρμογή “Clock” και μετά πατήστε “Bedtime” στην κάτω γραμμή εργαλείων.

Στη συνέχεια, επιλέξτε “Get Started”.

Θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα alarm αφύπνισης. Πατήστε τα εικονίδια  (-) και  (+) για να επιλέξετε την ώρα και στη συνέχεια επιλέξτε τις ημέρες της εβδομάδας που θέλετε να χρησιμοποιείτε το ξυπνητήρι.

Υπάρχουν πρόσθετες επιλογές σε αυτήν τη σελίδα εάν δημιουργείτε ξυπνητήρι, αλλά για τους σκοπούς αυτής της παρουσίασης, απλώς πρέπει να επιλέγουμε το χρόνο αφύπνισης. Πατήστε “Skip” μόλις τελειώσετε με αυτό το βήμα.

Η εφαρμογή Clock θα σας ζητήσει τώρα να ρυθμίσετε την ώρα ύπνου. Όπως και πριν, χρησιμοποιήστε τα εικονίδια (-) και (+) για να προσαρμόσετε την ώρα και, στη συνέχεια, επιλέξτε τις ημέρες της εβδομάδας που θέλετε να συμβαίνει αυτό.

Τώρα, εάν η συσκευή σας έχει Digitial Wellbeing, θα δείτε το “Bedtime Mode” σε αυτήν την οθόνη. Εδώ το τηλέφωνό σας θα μπαίνει σε λειτουργία σίγασης κατά τη φόρτιση.

ρίστε την επιλογή.

Πατήστε “While Charging at Bedtime” όπου θα εμφανιστεί η ώρα αφύπνισης και ύπνου που επιλέξατε στα προηγούμενα βήματα.

Κάτω από αυτό, κάνετε toggle στο στοιχείο “Do Not Disturb”. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι ειδοποιήσεις σας θα είναι σιωπηλές κατά το επιλεγμένο χρονικό διάστημα.

Είστε έτοιμοι! Πατήστε το εικονίδιο του βέλους πίσω αριστερά για να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη.

Επιλέξτε το κουμπί “Done” για ολοκλήρωση.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τη λειτουργία “Do Not Disturb”.

Έχετε υπόψη σας όμως πως η συγκεκριμένη διαδικασία διαφέρει πολύ ανάλογα με τη συσκευή.

Παραταύτα όμως, επιλέγοντας αυτές τις ρυθμίσεις, το τηλέφωνό σας θα σιωπά κατά τη διάρκεια της φόρτισής του τη νύχτα ή τις ώρες που θα επιλέξετε εσείς, χωρίς να χάνετε τις ειδοποιήσεις που είναι σημαντικές για εσάς.

ιασφαλίζετε δηλαδή ένα win-win αποτέλεσμα.

style="text-align: right;">howtogeek.com

m>Ευχαριστούμε την Smartec A.E., επίσημο επισκευαστικό κέντρο κινητών και tablet Samsung.

m>Πληροφορίες σχετικά με τη Smartec, μπορείτε να βρείτε στο smartecservice.gr

m>και στο smartec.gr