Σύλληψη 31χρονης για απάτη χιλιάδων Ευρώ στη Λαμία

0
14

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών Φθιώτιδας, συνελήφθη ημεδαπή κατηγορούμενη για απάτη

Ταυτοποιήθηκαν (3) ακόμα συνεργοί της και κατασχέθηκαν: προσημειωμένο χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα και (2) τραπεζικές κάρτες ανάληψης χρημάτων

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες (20-11-2019) το πρωί σε περιοχή των Αθηνών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών Φθιώτιδας, σε βάρος μίας 31χρονης ελληνίδας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και σε συναυτουργία.

Προηγήθηκε καταγγελία μίας 66χρονης, την 17-11-2019 το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών, σύμφωνα με την οποία η συλληφθείσα, τα τελευταία τρία (3) χρόνια περίπου, προθυμοποιήθηκε να τακτοποιήσει προσωπικές της εκκρεμότητές της (νομιμοποίηση στάβλου ιδιοκτησίας της, είσπραξη σχετικών επιδοτήσεων κ.α.), έναντι χρηματικού ποσού.

Σύμφωνα με την προαναφερόμενη καταγγελία, η 31χρονη παρουσιάζοντας προς αυτήν ψευδή γεγονότα ως αληθινά, κατάφερε να της αποσπάσει τμηματικά το συνολικό χρηματικό ποσό των (100.000) περίπου ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ (σε χαρτονομίσματα των 50€) και σε προκαθορισμένη συνάντησή που είχε η 66χρονη με την 31χρονη, χθες το πρωί σε περιοχή των Αθηνών, της παρέδωσε το ανωτέρω χρηματικό ποσό.

Αμέσως μετά την παράδοση των χρημάτων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών που βρισκόντουσαν διακριτικά στο σημείο, τη συνέλαβαν. Στην κατοχή της βρέθηκαν ένας φάκελος που περιείχε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και δύο (2) τραπεζικές κάρτες ανάληψης χρημάτων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται ως συνεργοί της, τρεις (3) ακόμα ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο (2) γυναίκες ηλικίας 65 & 49 ετών, καθώς και ένας 57χρονος.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών.