Σε καραντίνα δύο Έλληνες από την κινεζική πόλη Ουχάν

0
30

Στην Ελλάδα επέστρεψαν, με ειδική πτήση αργά το απόγευμα της Κυριακής, ακόμη δύο Έλληνες υπήκοοι από την κινεζική πόλη Γουχάν, από όπου ξεκίνησε ο νέος κοροναϊός, ο οποίος έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 800 ανθρώπους.

Οι δύο Έλληνες έφτασαν στην Ελλάδα μέσω Ρώμης και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος «Η Σωτηρία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, αλλά σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο, θα παραμείνουν προληπτικά σε καραντίνα για συνολικά 14 ημέρες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
«Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης, επαναπατρίστηκαν σήμερα δύο Έλληνες πολίτες, που βρίσκονταν στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα: Οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι.

Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας».