Η παρατήρηση του Γιάνη Βαρουφάκη προς την Ντόρα Μπακογιάννη από το Βήμα της ολομέλειας και ενώ ο ίδιος μιλούσε για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης προκάλεσε μία “μίνι μάχη” ανάμεσα στους δύο. Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός

- Μπακογιάννη: Μια ερώτηση έκανα

Βαρουφάκης: Ε, δεν κάνατε μια ερώτηση, ολόκληρη συζήτηση κάνατε

Μπακογιάννη: Ε, θα το συνηθίσετε

Βαρουφάκης: Την αγένεια σας θα πρέπει να την συνηθίσω και εκ του σύνεγγυς

Μπακογιάννη: Έχω υπάρξει φυλακισμένη, υποδουλωμένη όχι

Η Ντόρα Μπακογιάννη, σήκωσε το γάντι και κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, αναφερόμενη όμως όχι στην παρατήρηση του κ. Βαρουφάκη αλλά στην ουσία της ομιλίας του:

«Σε αυτή τη Βουλή έχουν ακουστεί πολλά. Θα έπρεπε να πάψει να μας εκπλήσσει ο πολιτικός λόγος ορισμένων συναδέλφων. Νιώθω την ανάγκη να κάνω την δήλωση αυτή, στα 30 χρόνια που είμαι στη Βουλή ουδέποτε ένιωσα βουλευτής υποδουλωμένου έθνους. Έχω υπάρξει φυλακισμένη επί Χούντας, αλλά υπόδουλη ποτέ. Όσα ακούστηκαν είναι απαράδεκτα και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τα καταγγείλουν. Δεν δίνουμε σημασία, γιατί ακούγονται από ανθρώπους με συγκεκριμένη πορεία, αλλά όταν ακούγονται από αυτό το βήμα χρειάζονται απάντηση» είπα χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου της, απευθυνόταν ευθέως στην φράση του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος στην δική του ομιλίας ανέφερε: «Κανένα Σύνταγμα δεν μπορεί να αποδώσει στους πολίτες δικαιώματα, όταν το κράτος είναι υπόδουλο»

Η δεύτερη μέρα της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον