Στον Αλμυρό της Μαγνησίας βρέθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ για να δει τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία του "Ιανού".

Παρόντες ο Νίκος Παππάς, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης, η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου και ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, επίσης βουλευτής Μαγνησίας. Συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα αγοραστό καθώς και με τον δήμαρχο του Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως η καταστροφή προκλήθηκε σε δρόμους και γέφυρες καθώς και σε αγροτικές καλλιέργειες ενώ χωριά του νόμου παραμένουν αποκλεισμένα με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

Ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του μίλησε για καταστροφή «για την οποία υπήρχαν ισχυρά σήματα από την πρόγνωση του καιρού αλλά καμία προετοιμασία δεν είχε γίνει», προσθέτοντας ότι «οι ευθύνες είναι προφανείς και σε σχέση με τον καθαρισμό των ρεμάτων και σε σχέση με το πώς αντιμετωπίστηκε η κατάσταση κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των γεγονότων».

Ζήτησε άμεση αποκατάσταση των ζημιών και επαναφορά της δυνατότητας μετακίνησης των κατοίκων.