Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το αιτιολογικό ότι η ηχογράφηση της συνομιλίας Παππά - Μιωνή ήταν παράνομη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στις 12:30 η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη μαζί με τον υπεύθυνο για θέματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Φώτη Κουβέλη θα καταθέσουν την αναφορά «για την παράνομη ηχογράφηση Μιωνή και θα ζητήσουν να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση με αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις καθώς και να εφαρμοστεί ο νόμος από όλες τις Αρχές».

Αυτή η κίνηση έρχεται σε συνέχεια την ανάληψης της ευθύνης εκ μέρους του Νίκου Παππά για το περιεχόμενο της συνομιλίας, εχθές κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη».