Σήμερα θα διεξαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων η ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη του Προέδρου Τραμπ σε δίκη.

Είναι η τρίτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος απειλείται με παραπομπή σε με τον κίνδυνο καθαίρεσης και, αν αυτό συμβεί θα είναι η πρώτη καθαίρεση Προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, κατά την χθεσινή αναγγελία της απόφασης για ψηφορορία είπα πως«κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Να τονίσουμε πως η Βουλή των Αντιπροσώπων ελέγχεται πλειοψηφικά από τους Δημοκρατικούς συνεπώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει παραπομπή του Προέδρου σε δίκη.

Τραμπ προς Πελόζι: "Αυτό που κάνετε είναι πραξικόπημα"

Ο Πρόεδρος Τραμπ απέστειλε οργισμένη επιστολή προς τη Πελόζι στην οποία την κατηγορεί για κυνήγι μαγισσών και παραβίαση του όρκου της. Γράφει χαρακτηριστικά: «προχωρώντας με την άκυρη διαδικασία παραπομπής, παραβιάζετε τον όρκο σας, παραβιάζετε την πίστη σας στο Σύνταγμα και κηρύσσετε ανοιχτό πόλεμο στην αμερικανική δημοκρατία»

Την κατηγορεί επίσης πως λοιδωρεί τους πιστούς με τη φράση της "προσεύχομαι για τον Πρόεδρο" και την προειδοποιεί πως θα πρέπει να ζήσει με τις τύψεις της γιατί κηρύσσει "ανοιχτό πόλεμο στην αμερικανική δημοκρατία"

Τέλος, χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία ως "πραξικόπημα" και θεωρεί προαποφασισμένη την ενέργεια αυτή καθώς θεωρεί πως όλες αυτές οι κινήσεις είχαν ξεκινήσει πριν καν γίνει η συνομιλία του με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αποδοχή του Τραμπ από τον αμερικανικό λαό σε επίπεδα ρεκόρ

Ρεκόρ δημοτικότητας σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα.