Μέλος της νέας κυβέρνησης της Ισπανίας είναι ο επικεφαλής του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς "Podemos", Πάμπλο Ιγκλέσιας καθώς τοποθετήθηκε στη θέση του ενός εκ των τεσσάρων αντιπροέδρων και θα είναι αρμόδιος για τα κοινωνικά δικαιώματα, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος θα είναι ο νέος Πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση της οποίας προεδρεύει ο Πέδρο Σάντσεθ θα έχει μια αντιπροεδρία για τα Κοινωνικά Δικαιώματα και την Ατζέντα 2030, την οποία θα αναλάβει ο Πάμπλο Ιγκλέσιας» είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Η επίσης βουλευτής των Podemos, η οποία είναι παράλληλα και σύντροφος του Ιγκλέσιας, κα Ιρένε Μοντέρο, αναλαμβάνει επίσης υπουργικό θώκο ως υπουργός Ισότητας.

Εκ μέρους των Podemos συμμετέχουν στην κυβέρνηση ακόμα τρεις βουλευτές: η κα Γιολάντα Ντίαθ ως υπουργός Εργασίας, ο κομμουνιστής Αλμπέρτο Γκαρθόν ως υπουργός Κατανάλωσης και ο κοινωνιολόγοε Μανουέλ Καστέλς ως υπουργός Πανεπιστημίων.

Ο σοσιαλιστής Σάντσεθ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης την προηγούμενη Τρίτη αλλά με οριακή πλειοψηφία (167 ψήφοι υπέρ, 165 κατά, 18 αποχές) και παραμένει στη θέση του Πρωθυπουργού "τερματίζοντας" μία περίδο ακυβερνησίας της χώρας.