Οι ρώσοι πολίτες προσήλθαν στο δημοψήφισμα για έγκριση ή απόρριψη των συνταγματικών αλλαγών και ενέκριναν τη δυνατότητα στον Βλαντιμίρ Πούτιν να κυβερνά (εφόσον εκλεγεί) μέχρι το 2036.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, το 77,9% των ρώσων υπερψήφισαν τις συνταγματικές αλλαγές και 21,2% τις καταψήφισε. Η αντιπολίτευση καταγγέλει ότι έγινε ευρεία νοθεία και δηλώνει πως δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα.

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ το αποτέλεσμα» δήλωσε ο Αλεξέι Νοβάλνι, ο οποίος είναι ο αρχηγός της μείζωνος αντιπολίτευσης. Συμπλήρωσε όμως πως λόγω της πανδημίας, δεν θα γίνουν προς το παρόν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Με βάση τις συνταγματικές αλλαγές που υπεψηφίστηκαν πάντως, ο ρώσος πρόεδρος ο οποίος σήμερα είναι 67 ετών, μπορεί δυνητικά να είναι αρχηγός του κράτους μέχρι το 2036 και την ηλικία των 83 ετών!

Σημαντική σημείωση: Ήδη ο ρώσος Πρόεδρος είναι ο μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσίας μετά τον Ιωσήφ Στάλιν.

Η τρέχουσα θητεία του ρώσου Προέδρου λήγει το 2024.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">Russians have paved the way for Vladimir Putin to stay in power until 2036. The 67-year-old former KGB officer has ruled the country for more than two decades as president or prime minister https://t.co/HZIxxxpWTN pic.twitter.com/GWcupWUgY8

? Reuters (@Reuters) July 2, 2020

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">