«Μπηχτή» Μητσοτάκη για ειδικούς της πανδημίας: «Ορισμένοι έχτισαν τηλεοπτικές καριέρες»!

0
38
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: Facebook kyriakosmitsotakis

Αν και απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τους ορισμένους ειδικούς, την «πολυφωνία» τους και τις συνεχείς παρεμβάσεις τους μέσω της τηλεόρασης.

«Έχτισαν τηλεοπτικές καριέρες»

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός επισήμανε -εμμέσως πλην σαφώς- ότι πολλοί επιστήμονες επιδίωξαν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Δεν μπορούμε προφανώς ως κυβέρνηση να ελέγχουμε ποιους ειδικούς καλούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και πράγματι νομίζω ότι χτίστηκαν τηλεοπτικές καριέρες πάνω στην πανδημία από σοβαρούς ανθρώπους, δεν θέλω να αμφισβητήσω την επιστημονική εγκυρότητα.

Πλην όμως οι οποίοι δεν συμφωνούν πάντα μεταξύ τους. Γιατί αυτή, δυστυχώς, είναι η φύση της επιστήμης, πόσω μάλλον όταν αντιμετωπίζουμε έναν άγνωστο εχθρό, ο οποίος μεταλλάσσεται συνέχεια».

«Ο Τσιόδρας δέχθηκε χυδαίες επιθέσεις -Στοχοποιήθηκε πολιτικά»

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σωτήρη Τσιόδρα, για τον οποίο τόνισε ότι η μεταξύ τους σχέση είναι εξαιρετική, ενώ εξήγησε ότι ο κ. Τσιόδρας έκανε ένα βήμα πίσω διότι δέχθηκε χυδαίες επιθέσεις και στοχοποιήθηκε πολιτικά.

«Η σχέση μου με τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι εξαιρετική. Μιλάμε, κατ’ αρχάς εξακολουθούμε να έχουμε ενημερώσεις τρεις φορές την εβδομάδα, στις οποίες πάντα συμμετέχει. Τον συμβουλεύομαι και προσωπικά όταν έχω πιο ειδικές απορίες.

(Έκανε πίσω) γιατί δέχτηκε ένα μπαράζ χυδαίων επιθέσεων. Στοχοποιήθηκε και πολιτικά. Στοχοποιήθηκε και από την αντιπολίτευση. Και ο ίδιος έκρινε ότι για να προστατεύσει και την επιστημονική του ακεραιότητα αλλά πιστεύω και την ψυχική του ηρεμία -διότι δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι, πόσω μάλλον όταν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, να υποστούν τη βάσανο της δολοφονίας χαρακτήρων, διότι αυτό έγινε και με τον κ. Τσιόδρα-  να κάνει ένα βήμα πίσω. Και σίγουρα έλειπε η φωνή του από την ενημέρωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ