Ένδειξη αδυναμίας για την κυβέρνηση η συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές, λέει, σε συνέντευξή της στο iefimerida.gr

Συνέντευξη στο iefimerida.gr παραχώρησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η κυρία Γεννηματά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Τουρκία και κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Παράλληλα, είπε «ναι» σε σύνταξη συνυποσχετικού με την Τουρκία για καθορισμό υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, σημειώνοντας ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν σημαίνει εκπτώσεις επί των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε ως ένδειξη αδυναμίας της κυβέρνησης την συζήτηση για διπλές εκλογές, ενώ απέρριψε την συζήτηση για ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είμαστε συμπλήρωμα, για να βγαίνουν τα κουκιά στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας αφορούν και δεν μας απασχολούν ούτε τυχόν εκβιασμοί του κ. Μητσοτάκη, ούτε τα γνωστά παιχνίδια του κ. Τσίπρα, που ψάχνει συνεχώς για μπαλώματα στην δική του πολιτική κουρελού» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μιλώντας για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα πρόσωπο που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ακόμη, απαντά για το πόσο ευρεία είναι η γκάμα προσωπικοτήτων, που προέρχονται από την Κεντροαριστερά και μιλά για τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί: από την Μαρία Δαμανάκη μέχρι τον Νίκο Αλιβιζάτο και τον Λουκά Παπαδήμο.

Επιμένει, δε, ότι είναι κατάλληλοι για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα και οι τρεις διατελέσαντες πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ερώτηση για το αν νιώθει προσωπική ευθύνη, που μια σειρά στελεχών του ΚΙΝΑΛ, όπως π.χ οι Θεοχαρόπουλος, Μωραΐτης, Μπίστης, Χρυσοχοΐδης, Μενδώνη έφυγαν για ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά απαντά: «Κανένα κόμμα και κανένας αρχηγός δεν μπορεί να εμποδίσει τον καιροσκοπισμό πολιτικών τυχοδιωκτών. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την πορεία αυτοεξευτελισμού του».