Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης απέκλεισε κάθε πιθανότητα αύξησης του ΕΤΜΕΑΡ, το οποίο είναι το τέλος που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για ενίσχυση της χρηματοδότησης των ΑΠΕ.

Στη συνέντευξή του ο κ, Χατζηδάκης τονίζει ότι «Γίνεται μια συζήτηση αυτές τις μέρες για το όποιο έλλειμμα θα υπάρξει στον ειδικό λογαριασμό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Με αφορμή αυτή τη συζήτηση σημειώνω πως αποκλείεται σε αυτές τις συνθήκες να υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση των καταναλωτών. Αυτό είναι 100% δεδομένο! Το έλλειμμα έχει προκύψει βασικά λόγω της χαμηλότερης ζήτησης ενέργειας εξαιτίας των συνεπειών του κορωνοϊού. Θα ήταν τρελό την ίδια στιγμή να ζητήσω από μια κοινωνία που είναι θύμα του κορωνοϊού, να πληρώσει παραπάνω χρήματα στους παραγωγούς ενέργειας!»

Ερωτηθείς για το χωροταξικό νομοσχέδιο ο Υπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο θα γίνει αντίστοιχη της Ευρώπης όταν εκπονηθούν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια για όλη την επικράτεια και απορρίπτει όλες τις αιτιάσεις που έχουν εκφραστεί περί απαλλοτριώσεων.