Με μία λιτή αλλά καυστική δήλωση, επέλεξε να απαντήσει στο σχόλιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο "Βήμα της Κυριακής", ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Χαρίτσης

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως για τα ελληνοτουρκικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά απλά ενημέρωση αλλά εθνική υπευθυνότητα ενώ για τον ΠτΔ ζήτησε να ενημερώσει ο Πρθυπουργός για το πρόσωπο που θα προτείνει, αφού, όπως είπε "θεωρεί τον Προκόπη Παυλόπουλο ως "χθες""

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Χαρίτση:

"Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο "Βήμα της Κυριακής" φανερώνει την αμηχανία που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέστησε σαφές ότι δεν ζητά απλή ενημέρωση αλλά εθνική υπευθυνότητα από τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης με την Τουρκία, χειρίζεται την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με όρους καλλιστείων. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επίσπευση της επανεκλογής Παυλόπουλου με ευρεία πλειοψηφία και στη συνέχεια σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία.