Στις 12:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα είναι αρκετές.

Είναι μάλιστα πολύ πιθανό η ορκωμοσία των νέων υπουργών να γίνει επίσης σήμερα το απόγευμα, ώστε οι υπουργοί να αναλάβουν καθήκοντα την Τρίτη, μια και την Τετάρτη είναι αργία.

Δεν μετακινούνται όπως φαίνεται οι υπουργοί Οικονομίας, Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού (Ίσως και ο Δικαιοσύνης).

Μπαίνουν νέοι βουλευτές όπως ο Χατζηβασιλείου αλλά και ο γ. γραμματέας της ΚΟ Σπ. Λιβανός.

Στην θέση του υφυπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου πηγαίνει ο καθηγητής Χρ. Ταραντίλης, βουλευτής Επικρατείας και εκ των στενών συνεργατών του Κ. Μητσοτάκη.

Επίσης πολύ πιθανό είναι να μετακινηθεί σε θέση υπουργού πάρα το πρωθυπουργώ, μαζί με το Α. Σκέρτσο ο Τ. Θεοδωρικάκος από το υπουργείο Εσωτερικών (οπού πιθανόν να πάει στην θέση του ο Στ. Πέτσας).

Μια τοποθέτηση Θεοδωρικάκου στο Μ. Μαξίμου, κάποιοι λένε ότι προαναγγέλλει προσφυγή στις κάλπες Ιούλιο ή Οκτώβριο.

Μετακινείται όπως φαίνεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ενώ μένει εκτός ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης. Ίσως στην θέση του τοποθετηθεί ο Θ. Ρουσόπουλος, κάτι που είχε εξετασθεί και το καλοκαίρι.