Ποιος είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας;

0
74

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι γεννημένος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, αλλά στην Ελλάδα ήρθε σε μικρή ηλικία.
Ττελείωσε το σχολείο στην Κυψέλη και πέρασε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μόλις δύο χρόνια μετά παίρνει μετεγγραφή ως αριστούχος στη Ιατρική Σχολή Αθήνας.

Ολοκλήρωσε με «Άριστα» τον Μάρτιο του 1991. Ξεκινώντας την ιατρική σταδιοδρομία του, έδωσε συνέντευξη σε 10 πανεπιστημιακά νοσοκομεία των ΗΠΑ και τα 3 πρώτα χρόνια τα πέρασε στο Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Albert Einstein. Από το 1997 έως το 2001, ήταν εσωτερικός ειδικευόμενος Ιατρός στην ειδικότητα της Παθολογίας με περαιτέρω εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία στο Beth Israel Deaconess Medical Center και στην Ιατρική Σχολή του Harvard.

Το 1998 έλαβε τίτλο με το όνομα «Υπότροφος ερευνητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ». Το 2001 απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από την ίδια σχολή.

Εκτός από τις σπουδές, την εμπειρία του και την επαγγελματική του πορεία είναι λίγα τα πράγματα που ξέρουμε για εκείνον.
Είναι άνθρωπος με χαμηλό προφίλ και δεν εκθέτει την προσωπική του ζωή.
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι είναι πατέρας επτά παιδιών.

*Στη φωτογραφία σε μία από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις του με τη σύζυγό του Μίνα, όπως πρόλαβε να απαθανατίσει το περιοδικό Hello.