Αν ο σκύλος σου κρύβεται κάθε φορά που αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται να τον κάνεις μπάνιο, αν δίνεις μάχη για να τον πείσεις να μπει στην μπανιέρα, αν προσπαθεί να σου ξεφύγει και τα κάνει όλα μούσκεμα, αν σου γρυλίζει και προσπαθεί να σε δαγκώσει κάθε φορά που σηκώνεις το ντους... μάλλον κάτι δεν πάει καλά είτε με τη σχέση του με το πλύσιμο είτε μεταξύ σας.

Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα σκυλιά δεν τρελαίνονται για μπάνιο, σαμπουάν και μποτέ, όμως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην απλή έκφραση δυσαρέσκειας και στη μετατροπή της μπανιέρας σε πεδίο εχθροπραξιών.

Μήπως θα πρέπει να προσπαθήσεις κι εσύ λίγο για να γίνει για σένα το μπάνιο του πιο εύκολο και για εκείνον πιο ευχάριστο; Και, γιατί όχι, μπορεί να γίνει και απολαυστικό!

Προσπάθησε να είσαι ήρεμος και να έχεις χρόνο

Η αλήθεια είναι ότι οι ρυθμοί της ζωής μας είναι εξοντωτικοί. Όμως, καλύτερα να μείνει ο σκύλος σου άπλυτος, παρά να έχεις την απαίτηση να μην αντιδράσει αν τον πετάξεις ξαφνικά στην μπανιέρα και τον πλακώσεις στις σαπουνάδες και τα κοντίσιονερ, χωρίς να τον προετοιμάσεις.

Βάλτον στην μπανιέρα παίζοντας

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο σκύλο σου και βάλτον στην μπανιέρα ενώ παίζετε το αγαπημένο σας παιχνίδι.  Μην ανοίξεις αμέσως το νερό. Δώσ'του λίγο χρόνο να συνηθίσει, κέρασέ τον μια λιχουδιά και ξεκίνα να τον βρέχεις απαλά. Αυτό θα βοηθήσει τον σκύλο να θεωρήσει το μπάνιο μια ευχάριστη εμπειρία, αντί να το φοβάται και να αντιδρά.

Μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις το αντιολισθητικό χαλάκι

Η λεία επιφάνεια της μπανιέρα μπορεί να τρομάζει το σκύλο σου και να τον κάνει να πανικοβληθεί. Γιατί λοιπόν να μη βάλεις ένα αντιολισθητικό χαλάκι, ώστε να παρακαμφθεί ο φόβος του ότι θα γλιστρήσει; Σίγουρα αυτό θα τον κάνει να νιώσει πιο ήρεμος.

Μη σταματάς να τον επιβραβεύεις και να παίζεις μαζί του

Όσο πιο χαρούμενος είσαι εσύ, τόσο ο σκύλος σου θα συνδέει τη διαδικασία μπανιαρίσματος με μια ευχάριστη εμπειρία. 'Ασε τα μούτρα λοιπόν και το τηλέφωνο και συνέχισε να του μιλάς γλυκά, να τον επιβραβεύεις για την καλή του συμπεριφορά, να του λες πόσο όμορφος είναι και να παίζεις μαζί του. Εν ανάγκη, βάλε στη μπανιέρα και το αγαπημένο του μπαλάκι. Σίγουρα θα το διασκεδάσετε και οι δύο.

Ξεκίνα να τον βρέχεις από τα πόδια 

Σε κανέναν δεν αρέσει να του πετάξουν ξαφνικά νερό στα μούτρα. Πόσο μάλλον στο σκύλο σου που υποψιάζεται, αλλά δεν είναι σίγουρος, τι θα του συμβεί. 'Ελεγξε λοιπόν πρώτα τη θερμοκρασία του νερού _ κανένας άλλωστε δεν απολαμβάνει μια ξαφνική ψυχρολουσία _ και ξεκίνα βρέχοντας απαλά με χλιαρό νερό πρώτα τα πόδια του.

ροχώρησε σταδιακά στο σώμα και μετά στο κεφάλι συνεχίζοντας να του μιλάς και να τον επιβραβεύεις.

Δώσε βάση στην πίεση του νερού

Μην ξεχνιέσαι και ανοίγεις τη βρύση στο τέρμα. Γιατί όσο καλόβολος και να είναι ο σκύλος, σίγουρα δεν θα απολαύσει την ισχυρή πίεση του ντους.

Είπαμε... μπάνιο κάνετε. Δεν εκπαιδεύεστε σε πυροσβεστικούς κρουνούς.

style="text-align: right;">Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση και στους δυο σας.

bsp;