Συμβιώνεις με τον αγαπημένο σου πιστό συγκάτοικο, που δεν είναι άλλος από το κατοικίδιό σου, αλλά οι τρίχες του μερικές φορές γίνονται σοβαρή αιτία εκνευρισμού.

Η αλήθεια είναι πως το να μαδάει ο σκύλος σου είναι σοβαρό πρόβλημα!

φού μερικές φορές μαδάει τόσο πολύ που οι τρίχες του γεμίζουν όχι μόνο όλους τους χώρους του σπιτιού, αλλά και τα ρούχα σου.

Ο καναπές σου έχει εκτός από το ριχτάρι σου μια παχιά στρώση τρίχας και για το κρεβάτι του άστο δεν το συζητάμε! Το κοιτάς και νομίζεις πως του έπεσαν στο μαξιλάρι όλα τα μαλλιά.

ην αγχώνεσαι γιατί ούτε ο σκύλος σου θα μείνει «καραφλός», ούτε θα χρειαστεί να μαζεύεις τις τριχούλες μια μια.

οια είναι, όμως, η λύση για μην μαδάει ο σκύλος σου;

Η διατροφή του σκύλου σου παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και η περιποίησή του. Και λύσεις υπάρχουν!

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις για να μη μαδάει ο σκύλος σου;

Ρίξε λίγο λάδι στο φαγητό! Το ελαιόλαδο έχει και μία χρήση που μέχρι σήμερα δεν ήξερες! Βοηθά πολύ στην τριχόπτωση του σκύλου. Μαζί με την σκυλοτροφή ρίξε και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στο μπολάκι του. Θα δεις ότι στις επόμενες μέρες του η τριχόπτωση του θα μειωθεί.

trong>Αγόρασέ του τροφή που θα έχει ως βάση το σολομό. Ο σολομός με την πλούσια περιεκτικότητα του σε Ω3 θα κάνει θαύματα στο τρίχωμα του. Θα το κάνει να μην πέφτει, ενώ παράλληλα θα το δυναμώσει και θα του δώσει λάμψη.

trong>Χτένιζε τον σκύλο σου καθημερινά. Το καλό και συχνό βούρτσισμα θα διώξει μακριά τις τρίχες που έχουν ήδη πέσει και θα σου κάνει και οικονομία χρόνου, αφού θα καθαρίζεις λιγότερο από πριν.

trong>Χρησιμοποίησε ειδικά προϊόντα. Προμηθεύσου ειδικά σαμπουάν που βοηθούν στην τριχόπτωση του σκύλου και χρησιμοποίησέ τα κάθε φορά που του κάνεις μπάνιο!

Και μια συμβουλή... για καλό και για κακό!

Κάλυψε τα έπιπλά σου (καναπέ- πολυθρόνες) με ριχτάρια για να γίνεται πιο εύκολο το καθάρισμά τους. Το μόνο θα χρειαστεί να κάνεις είναι θα είναι να τινάζεις πιο συχνά και να τα περνάς στη συνέχει με την ηλεκτρική σκούπα, ώστε να τραβήξεις όλες τρίχες που έχουν μείνει κολλημένες επάνω τους.