Αχ… βαχ… μα, γιατί ο σκύλος μου αναστενάζει;

Είναι πολλές φορές που ο σκύλος σου αναστενάζει και σου κάνει εντύπωση;

ήπως φταίει ο… έρωτας; Mήπως ο μικρός σου φίλος έχει κάποιον καημό;

Διάβασε παρακάτω 3 λόγους που ο σκύλος σου μπορεί να αναστενάζει.

Είσοδος σε φάση… ζεν

σκύλος σου συνήθως αναστενάζει όταν είναι σε ξαπλωτή θέση. Με την έννοια του αναστεναγμού αναφέρομαι σε ένα έντονο ξεφύσημα από τη μύτη –κάτι αντίστοιχο με το δικό μας «ουφ!». Τέτοιου είδους συμπεριφορά σε ξαπλωτή θέση σηματοδοτεί την είσοδο σε μία φάση χαλάρωσης. Συνήθως λίγα λεπτά μετά τον αναστεναγμό θα παρατηρήσεις ότι ρίχνει το κεφάλι του στο πάτωμα ή πάνω στα μπροστινά του ποδαράκια. Επίσης, το μυικό του σύστημα αρχίζει να χαλαρώνει και κλείνει σιγά σιγά τα μάτια του μέχρι τελικά να πάρει έναν…υπνάκο!

«Δεν θα ασχοληθείς μαζί μου;»

συνειδητός αναστεναγμός μπορεί να υποδηλώνει και τη δυσφορία του σκύλου σου όταν δεν του δίνεις σημασία. Αν σε κοιτά επίμονα και μετά αναστενάζει αλλά τα μάτια του παραμένουν ανοιχτά, πρακτικά σου παραπονιέται ότι δεν του δείχνεις την απαιτούμενη σημασία και του στοιχίζει! Προσπάθησε να κάνεις μαζί του μία δραστηριότητα έστω και αν είναι για 5-10 λεπτά. Ένα χάδι, λίγο παιχνίδι ή μία γρήγορη βολτούλα σίγουρα θα αναστρέψει την κατάσταση.

Κάτι δεν πάει καλά

αναστεναγμός σε ένα σκύλο με βλέμμα και σώμα σε εγρήγορση μπορεί να σημαίνει πολύ σοβαρότερα πράγματα, όπως για παράδειγμα πόνο. Παρακολούθησε στενά το σκύλο σου και για άλλα συμπτώματα περίεργης συμπεριφοράς –που συνοδεύουν τον αναστεναγμό–, και χρήζουν κτηνιατρικής επίσκεψης όπως ταχυπαλμία, επιθετικότητα, κλάμα, έντονη σιελόρροια αλλά και γαστρεντερικές διαταραχές.

Αποκρυπτογράφησε τον αναστεναγμό του σκύλου σου για να ξέρεις πώς να του φερθείς.