Μία απίστευτη καταγγελία πραγματοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο και το site www.apokalypseis.com. Σύμφωνα με αυτή, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας είχε ενημερωθεί από την Κυριακή από τον πνευμονολόγο που είχε εξετάσει τον 66χρονο και, παρόλο που ο γιατρός θεωρούσε το κρούσμα ως ύποπτο, ο ΕΟΔΥ τον καθησύχασε.

Η δικαιολογία που προέβαλε ο ΕΟΔΥ ήταν ότι ο 66χρονος δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το www.apokalypseis.com «η πνευμονολόγος που επιλήφθηκε αρχικά του περιστατικού με τον 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό από την Αμαλιάδα που βρέθηκε χθες ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό , από την περασμένη Κυριακή στις 7.15 μμ ενημέρωσε τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ καθώς ο 66χρονος εμφάνιζε όλα εκείνα τα συμπτώματα της νόσου από τον κορωνοϊό , αλλά ο ΕΟΔΥ εκτίμησε ότι δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί το ειδικό πρωτόκολλο ασφαλείας και ελέγχου καθώς – όπως είπε στην πνευμονολόγο – το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο…».

Ο πενυμονολόγος που εξέτασε το 66χρονο αναφέρει :« Όταν ήρθε στο ιατρείο μου και είδα τα συμπτώματα που είχε ο 66χρονος , ενημέρωσα όπως όφειλα τον ΕΟΔΥ αλλά μου είπαν ότι δεν έπρεπε να μπούμε σε περαιτέρω ενέργειες γιατί ο ασθενής μου δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ετσι παρέμεινε αρχικά στο σπίτι του αλλά μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και μετά στο νοσοκομείο του Ρίου»