Ο Σωτήρης Τσιόδρας στο γηροκομείο στη Νέα Μάκρη

0
23

Στη Νέα Μάκρη, στο γηροκομείο το οποίο τέθηκε σε καραντίνα, βρέθηκε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Τσιόδρας βρέθηκε και την Κυριακή στο γηροκομείο μετά την είδηση του εντοπισμού κρούσματος που σήμανε συναγερμό στις αρχές με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Από το γηροκομείο ελήφθησαν 122 δείγματα, 12 εκ των οποίων βρέθηκαν θετικά.  Από τα θετικά τα 10 ανήκουν σε ηλικιωμένους και τα δύο σε εργαζόμενους. Οι 10 ηλικιωμένοι σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Το χρονικό των κρουσμάτων κορονοϊού στο γηροκομείο στη Νέα Μάκρη
Το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη, στο οποίο φιλοξενούνται δεκάδες ηλικιωμένοι, βρέθηκε στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών μετά τον εντοπισμό εργαζόμενου, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον ιό. Μετά τη διαπίστωση του κρούσματος, επιτόπου μετέβησαν τόσο ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε σε ελέγχους στους ηλικιωμένους και στο προσωπικό. Ο χώρος του γηροκομείου τέθηκε σε καραντίνα με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρει τα ακόλουθα:  

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».