Ο Κυρανάκης, ο Πολάκης κι η κότα η μαύρη η μακροπουπουλάτη

0
60

Σκηνές απείρου κάλους την Πέμπτη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μεταξύ του Παύλου Πολάκη, του Κωνσταντίνου Κυρανάκη της ΝΔ και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα.

Σε μια στιγμή μάλιστα απείρου ενθουσιασμού (βλ. βουλή Ουγκάντας), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, έσπρωξε με τσαχπινιά και χάρη τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη, επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλεσε τον Παύλο Πολάκη «κότα λειράτη».

Αυτά κι άλλα τέτοια ωραία και τυπικά, όπως αρμόζει άλλωστε στα κοινοβούλια, διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Παύλου Πολάκη, ο οποίος αποχώρησε (chiao, ragazzi, chiao…) αρνούμενος να απαντήσει στις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως ο διάλογος του Παύλου Πολάκη με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη ήταν ο εξής:

Κυρανάκης: Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε για υπουργό τον Παπαγγελόπουλο;
Πολάκης: Είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς σύμφωνα με την κρίση του (Όχι, παίζουμε! Αν έχεις κρίση διάβαινε).
Κυρανάκης: Δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό δικαιοσύνης; (Τα έχω πάρει στο κρανίο, αλλά τι να κάνω)
Πολάκης: Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκο, Λιβάνιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό; (Άρπα τη, για να μάθεις να μου τη λες)
Κυρανάκης: Είσαι κότα και δεν απαντάς. (Γεγονός. Κι εγώ προσπάθησα κάποτε ν’ ανοίξω κουβέντα σ’ ένα κοτέτσι, αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να γεμίσω κοτόψειρες)
Πολάκης: Δεν θα δεχτώ άλλες ερωτήσεις απ’ αυτόν. (Αχ, αυτός ο άνθρωπος αυτός, ήταν ο άλλος μου εαυτός)

Κι εκείνη τη στιγμή ο κ. Κυρανάκης κατευθύνθηκε προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρέμεναν καθιστοί αλλά διαμαρτύρονταν για τις ερωτήσεις του. «Είστε κότες κι εσείς. Είστε όλοι κότες», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.
(Βρε, μανία, με τις κότες αυτό το παιδί σήμερα!)

Τότε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας σηκώθηκε και τον έσπρωξε, λέγοντας «Φύγε και σταμάτα να φωνάξεις πάνω από τα κεφάλια μας».
(Αφού δεν άρχισε κι ο Γκιόλας την κοταλαγνεία, πάλι καλά. Το σώσαμε το κοινοβούλιο!)

Από την πλευρά της ΝΔ όμως διαψεύδονται αυτοί οι ισχυρισμοί και δίνεται μια διαφορετική εκδοχή.
Όπως αναφέρουν πηγές της κυβερνώσας παράταξης, αφού ο κ. Πολάκης αποχώρησε από την επιτροπή, κατευθύνθηκε στην πόρτα εξόδου και ο κ. Κυρανάκης. Τότε, σηκώθηκε ο βουλευτής Γκιόλας του ΣΥΡΙΖΑ και τον έσπρωξε. (Ζωηρός ο Γκιόλας, bothway)
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο βουλευτής Θ. Παπαχριστόπουλος πήγε να συγκρατήσει τον κ. Γκιόλα για να μην υπάρξει μεγαλύτερη ένταση. (A, εδώ σοβαρεύει το πράμα. Ενεπλάκησαν και οι άμαχοι… Για να σοβαρευόμαστε λίγο, παιδιά)

Ο κ. Κυρανάκης πάντως έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του και φέρεται να πρόσθεσε: «Είστε όλοι ίδιοι με τον Πολάκη!».
(Τι έχει δηλαδή ο Πολάκης; Ας μου εξηγήσει επιτέλους κάποιος;)

Κυρανάκης σε Πολάκη: Όλοι οι Συριζαίοι κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Ντόρας!
(A, εδώ μιλάμε για κανονική σύρραξη. Εμπλέκονται και τα γυναικόπαιδα)

Από το επεισόδιο, όπως κατάλαβα δηλαδή, δεν την έβγαλε καθαρή ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού ο Παύλος Πολάκης την ενέπλεξε στην αντιπαράθεσή του με τον Κ. Κυρανάκη. Σύμφωνα με την εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Πολάκης είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ:

Πολάκης: Γιατί μου κάνεις αυτές τις ερωτήσεις, θέλεις να αποδείξεις κάτι στο κόμμα σου, επειδή σε είχαν κόψει ένα διάστημα και σου έκανε κριτική η Ντόρα;
(Ωπ! Και οφσάιντ και φάουλ, Παύλο μας! Τα τραβάει ο οργανισμός σου)
Κυρανάκης: Όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Ντόρας! (Πόσα μέτρα είναι πια αυτό το φουστάνι της Ντόρας, για να χωράει τόσον κόσμο. Πόσα;)
Πολάκης: Είσαι χυδαίος προβοκάτορας και εγώ σταματάω εδώ να σου απαντώ, θα φύγω. (chiao, ragazzi, chiao… που λέγαμε παραπάνω…)
Μπούγας: Θα συνεχίσει ο κ. Νικολακόπουλος. Έχετε αντίρρηση κ. Πολάκη; (Τι αντίρρηση να ‘χει, καλέ, που έχει γίνει πύραυλος; Είχες βγει για διάλειμμα;)
Πολάκης: Με τον κ. Κυρανάκη έχω πρόβλημα. (Εεεεελα… πώς και δεν το είχαμε καταλάβει)

Τελικά, το επεισόδιο έληξε χωρίς πίσσα και πούπουλα και η συνεδρίαση της επιτροπής συνεχίστηκε, ενώ τόσο ο κ. Κυρανακης όσο και ο κ. Γκιόλας ζήτησαν συγγνώμη κι έδωσαν τα χέρια.

Κι έτσι χάσαμε κι εμείς και τ’ αυγά και τα καλάθια.