Προσπάθειες ώστε να εντοπίσουν το συντομότερο δυνατόν τους δολοφόνους του επιχειρηματία καταβάλλουν οι αστυνομικές αρχές στη Ζάκυνθο, προκειμένου να αποκαλύψουν τις ταυτότητες τους, καθώς και όλο το σχέδιο της καλοστημένης τους επίθεσης. Η εύρεση των δραστών αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τους αστυνομικούς, που είναι αποφασισμένοι να φτάσουν αυτή την φορά στην άκρη του νήματος, μιας και πριν από ένα χρόνο στην δολοφονική επίθεση στον Άγιο Σώστη κατά την οποία έχασε την ζωή της η 37χρονη σύζυγος του επιχειρηματία, η έρευνα δεν απέφερε και πολλούς καρπούς.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θύμα μετά την δολοφονική επίθεση που έγινε σε βάρος του το περασμένο καλοκαίρι είχε κάνει συγκεκριμένες ενέργειες και είχε δώσει στις Αρχές 8 ονόματα που θεωρούσε πως μπορεί να συνδέεται με την εκτέλεση. Για τον λόγο αυτό εκτός από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι αυτή την ώρα και αφορούν το βιντεοληπτικό υλικό από την διαδρομή που ίσως να ακολούθησαν οι δράστες, μέχρι το καμένο αυτοκίνητο και τα καμένα Καλάσνικοφ στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνει και η μήνυση που είχε καταθέσει ο ξενοδόχος στις 21 Δεκεμβρίου του 2020.

Αναλυτικότερα, το βίντεο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς από τις Αρχές θεωρείται βέβαιο πως οι δολοφόνοι του επιχειρηματία είχαν «προβάρει» τη διαδρομή διαφυγής, πριν να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου το πρωί της Παρασκευής 7 Μαΐου, μέσα στο γραφείο. Παράλληλα μέσω του βίντεο, οι Αστυνομικοί μπορούν να βρουν περισσότερο υλικό και βήμα βήμα να φτάσουν στους δολοφόνους, παρόλο που δεν γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά τους καθώς τα πρόσωπά τους ήταν καλυμμένα όταν έκαναν την επίθεση.

Σημειώνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενοι οι εκτελεστές να έχουν φύγει από τη Ζάκυνθο. Για τον λόγο αυτό, γίνεται μια προσπάθεια από τους αστυνομικούς να εντοπιστούν σε καταλύματα ή σε ενοικιαζόμενα σπίτια άτομα που να έφτασαν και έμειναν εκεί στις αρχές του μήνα από την Αθήνα και μπορεί να έχουν κάποια σχέση με το συμβόλαιο θανάτου.

Το θύμα είχε δώσει στις Αρχές 8 ονόματα για την επίθεση του περασμένου καλοκαιριού

ετά την επίθεση σε βάρος του με πυροβολισμούς το περασμένο καλοκαίρι, όταν και δολοφονήθηκε η σύζυγός του και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά, ο 54χρονος είχε κατονομάσει οκτώ πρόσωπα, ανάμεσά τους επιχειρηματίες που είχαν σχέση με το νησί της Ζακύνθου αλλά και επίορκους αστυνομικούς. Ο επιχειρηματίας είχε κάνει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για να βρεθούν οι δράστες και ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης, αλλά και για να προστατευθεί από ένα δεύτερο συμβόλαιο θανάτου, κάτι που όμως δεν έγινε, καθώς οι διαδικασίες άργησαν να ξεκινήσουν.

Βρέθηκε και δεύτερο Καλάσνικοφ στο κλεμμένο όχημα των δραστών

εύτερο Καλάσνικοφ εντόπισαν οι Αρχές στο κλεμμένο όχημα με το οποίο οι δράστες εκτέλεσαν με 28 σφαίρες τον επιχειρηματία στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που μετέδωσε το Open TV, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι δράστες κι ένα δεύτερο πυροβόλο όπλο, το οποίο ήταν κολλημένο στον πάτο του αυτοκινήτου, το οποίο είχε κλαπεί από την Αθήνα στις 31 Μαρτίου. Εξάλλου, σήμερα κατέθεσε στην Ασφάλεια κι ο φρουρός του 53χρονου επιχειρηματία κι αποκάλυψε όλο το σκηνικό της εκτέλεσης.