Ξυλοδαρμό, και μάλιστα με σιδηρογροθιά, φέρεται να υπέστη ένας 13χρονος σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, και μάλιστα εντός του σχολικού περιβάλλοντος, στο 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η μητέρα του δήλωσε πως δέχτηκε τηλεφώνημα από τη διεύθυνση του σχολείου τη Δευτέρα στο οποίο την ενημέρωσαν πως ο γιος της χτύπησε. Στην πραγματικότητα και όπως διαπίστωσε και η ίδια όταν έφτασε στο σχολείο, τρεις εξωσχολικοί μπήκαν στο προαύλιο γυμνασίου στο οποίο φοιτά το παιδί της και τον χτύπησαν με σιδερογροθιά.

Ένας από τους τρεις νεαρούς φερόμενους ως δράστες, σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας του 13χρονου, είναι μαθητής του διπλανού γυμνασίου και μπήκε μαζί με τους άλλους στο 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας για να “τακτοποιήσουν κάποια παιδιά που τους σχολιάζουν”

Σύμφωνα με τη μητέρα του 13χρονου το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό καθώς στα δύο γυμνάσια της περιοχής δρουν κάποιοι ως "τραμπούκοι". Επιμένει πάντως πως ο γιος της δεν είχε καμία σχέση με τους τρεις νεαρούς που του επιτέθηκαν και δεν τους γνώριζε καν.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τη μητέρα του 13χρονου, ο ένας εκ των τριών δραστών παρουσιάστηκε στην αστυνομία μαζί με τους γονείς του ζητώντας συγγνώμη, με τη δικαιολογία πως “χτύπησαν λάθος παιδί”. Ο συγκεκριμένος 14χρονος συνελήφθη καθώς και οι γονείς του, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα.

Τονίζει Επίσης πως δεν προτίθεται να αφήσει το περιστατικό να περάσει έτσι αν και δέχτηκε όπως λέει απειλές για να μην μιλήσει και να μην αρχίσουν διώξεις, θα συνεχίσει προκειμένου να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Σήμερα ο 13χρονος θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση

Η Μαρτυρία του 13χρονου

«Χθες στο τρίτο διάλειμμα ήμουν με την παρέα μου στον μπροστινό χώρο του σχολείου και ήρθαν τρία παιδιά και μου είπε "έλα εδώ" χωρίς να τους ξέρω. Ήρθαν δύο εξωσχολικοί και νομίζω πως ο ένας ήταν απο το σχολείο και μου είπαν "έλα εδώ να σου μιλήσουμε". Εγώ δεν ήθελα να πάω μαζί τους και οι δύο με τράβηξαν από τα χέρια και με πήγαν πίσω από τον χώρο του γυμνασίου. Με χτύπησαν στο πρόσωπο, στη μύτη και στα χείλη κι στη συνέχεια έφυγαν», λέει ο νεαρός μαθητής.