Ανοίγει ο δρόμος για εξετάσεις πολιτών κατ' οίκον, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού. Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υγείας επιτρέπει τη δωρεάν εξέταση πολιτών, στην οικεία τους, εάν παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου. Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθούν 500 συνεργεία, τα οποία θα πραγματοποιούν το συγκεκριμένο τεστ, από το οποίο θα φαίνεται εάν ο ασθενής είναι θετικός ή όχι στον ιό COVID-19.

Υπολογίζεται ότι για να δημιουργηθούν οι εν λόγω 500 κινητές μονάδες, θα απαιτηθεί δαπάνη που ανέρχεται στο ποσό των 11 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι μέσα από τις εξετάσεις κατ' οίκον και τα ανάλογα τεστ, να επεκταθούν οι νοσηλευτικές υπηρεσίες στο σπίτι. Παράλληλα εκτιμάται ότι έτσι θα γίνει πιο ομαλή η «επιστροφή» των πολιτών σε φυσιολογικές λειτουργίες, όταν αποφασιστεί η άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η πρόσληψη των εργαζομένων θα γίνει με συμβάσεις διάρκειας τριών μηνών, με δυνατότητα επέκτασής τους για άλλο ένα τρίμηνο. Επίσης, προβλέπεται η πρόσληψη άλλων 100 εργαζομένων στον ΕΟΔΥ, ώστε να πλαισιωθεί καλύτερα το τηλεφωνικό του κέντρο.