Μία πραγματική «βόμβα» έριξε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι «υπόθεση Λιγνάδη» αλλά «υπόθεση Μενδώνη» και η οποία προέρχεται, όπως ανέφερε, από «επιχειρηματικά, τεράστια συμφέροντα σε διεθνές επίπεδο σχετικά με το έργο του Ελληνικού» γιατί η κα Μενδώνη «έθιξε τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

«Ο στόχος» είπε επίσης ο Αλέξης Κούγιας «είναι η κα Μενδώνη και η Κυβέρνηση».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Άννας Κανδύλη «γιατί να επιλέξουν τον κ. Λιγνάδη και όχι κάποιον άλλο», ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη απάντησε «γιατί ήταν επιλογή της κας Μενδώνη, ήταν ο κορυφαίος και αν επέλεγαν έναν απλό ηθοποιό δεν θα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα».

Ερωτώμενος στο πως έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα και αν έχει στοιχεία για αυτό που λέει, ο κ. Κούγιας είπε ότι «απλά συνδύασα τα γεγονότα. Είμαι 47 χρόνια δικηγόρος, δεν είμαι τυχαίος δικηγόρος. Κάποιοι που εμφανίστηκαν μόνο με τα αρχικά τους, αξιολογήθηκαν ως ικανοί να οδηγούν δικαστές να βγάζουν αποφάσεις».

Αναφερόμενος στην πιθανότητα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον κατηγορούμενο, ο κ. Κούγιας είπε με νόημα ότι σε περιπτώσεις ανηλίκων παιδιών «οι παιδοψυχίατροι καθόριζαν την αλήθεια του παιδιού. Έλεγαν αν το παιδί έχει φαντασίωση ή κάποιος υποβολιμαία του επέβαλε κάτι ή το παιδί πραγματικά βίωσε κάτι. Εδώ μιλάμε για ολοκληρωμένους άντρες, με τις ιδιαιτερότητές τους… Από την άλλη μεριά, κατά την διερεύνηση μίας υποθέσεως, ψυχίατρος εξέταζε τον κατηγορούμενο. Εδώ με ένταλμα συλλήψεως, μέσα σε πέντε μέρες πρέπει να κάνουμε έργο που σε άλλες υποθέσεις κάνει ένα χρόνο» ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τόνισε ότι «αν είναι αλήθεια όσα λέει ο Λιγνάδης θα είναι τιμή μου να τον εκπροσωπήσω».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο: