"Οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε να έχουν κοινή στάση έναντι των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως αναφέρθηκαν από τον τουρκικό τύπο", είπε ο Πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης", Κυριάκος Βελόπουλος κατά την παρουσία του στην ΕΡΤ και την εκπομπή "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ".

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν κ. Ερτνογάν να βρίζει τον πρωθυπουργό της χώρας μου», είπε ο κ. Βελόπουλος, με τη διευκρίνση πως αναφέρεται στο θεσμό και όχι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

«Τα ελληνικά ΜΜΕ ότι έχουν πέσει σε μια παγίδα. Ενώ εδώ και μήνες δεν ασχολούνταν με τον κ. Ερντογάν, ξαφνικά όλα μαζί κλιμακώνουν και δημιουργούν ένα φοβικό σύνδρομο. Αυτή ιστορία πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να γινόμαστε εμείς τα γραφεία Τύπου του Ερντογάν. Καλά έκανε η κυβέρνηση και κάλεσε τον κ. Χαφτάρ στην Αθήνα. Ο κ. Ερντογάν είναι προβλέψιμος. Δεν είναι προκλητικός, είναι διεκδικητικός. Παίζει τα ρέστα του. Είχα ζητήσει τον Σεπτέμβριο του 2019, με ερώτησή μου στο Κοινοβούλιο από τον υπουργό Εξωτερικών να φέρουν τον Χάφταρ στην Ελλάδα. Εάν τον είχαν φέρει νωρίτερα δεν θα είχε γίνει το τουρκολυβικό σύμφωνο. Η ΝΔ δεν μας ακούει», είπε επίσης ο Πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης"

Επίσης, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τη μη αναφορά από τα περισσότερα ΜΜΕ  ότι συναντήθηκε με τον κ. Χάφταρ κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα.