Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (02/09) από την οικογένεια Προυντ, η οποία ζήτησε να συλληφθούν οι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, που εμπλέκονται στο συμβάν.

Ο 41χρονος Προυν έπεσε σε κώμα και πέθανε επτά ημέρες μετά τη σύλληψή του, στις 23 Μαρτίου στο Ρότσεστερ, μια πόλη 200.000 κατοίκων στη λίμνη Οντάριο.

Ο Προυντ, που ήταν κάτοικος Σικάγο και πατέρας πέντε παιδιών, είχε πάει στο Ρότσεστερ να επισκεφθεί τον αδελφό του Τζο.

Η οικογένεια του Προυντ εξήγησε ότι ο Ντάνιελ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Ο Τζο Προυντ επεσήμανε ότι κάλεσε την αστυνομία διότι ανησύχησε, όταν ο αδελφός του έφυγε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ.

«Έκανα μια κλήση για να βοηθήσουν τον αδελφό μου, όχι για να τον λιντσάρουν», τόνισε.

[embed]https://youtu.be/_nJjRG9H-0E[/embed]

Το βίντεο δείχνει έναν αστυνομικό να τοποθετεί μια λινή κουκούλα, γνωστή και ως “spit hood” στο κεφάλι του Προυντ, προκειμένου να μην πέσει πάνω στους αστυνομικούς σάλιο από το θύμα, το οποίο έφτυνε και έλεγε ότι έχει μολυνθεί από κορονοϊό.

Ακούγεται ξεκάθαρα ο Προυντ να λέει  «Βγάλτε το αυτό το πράμα από το κεφάλι μου!» και στη συνέχεια «Προσπαθείτε να με σκοτώσετε», τότε οι αστυνομικοί απάντησαν: «Ηρέμησε» και «σταμάτα να φτύνεις».

Η τραγική συνέχεια δείχνει έναν αστυνομικό να γονατίζει πίσω από την πλάτη του Προυντ, ο οποίος έχει μείνει ακίνητος, και κάποιος ακούγεται να λέει: «Ξεκίνα ανάνηψη».

Λίγα λεπτά αργότερα ο Προυντ μεταφέρθηκε με φορείο σε ασθενοφόρο, έχοντας υποστεί εγκεφαλικο και περέμεινε σε κώμα για να καταλήξει επτά μέρες αργότερα.

frame src="https://players.brightcove.net/4137224153001/547c727e-2209-4fad-afc9-39b66e79dab4_default/index.html?videoId=6187135859001" width="618" height="348" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen" data-plugin-youtube="" data-mce-fragment="1">

iv class="bannerWrp stickyBanner configurable-element mceNonEditable server-side-component" data-component="Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.Banner" data-configuration-type="Atcom.Sites.ProtoThema.Models.Banners.BannerConfiguration, Atcom.Sites.ProtoThema" data-plugin-mobsticky="">

iv class="bannerCnt">