Δείτε live την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος μόλις ανακοίνωσε πως οι ανέρχονται στους 59, τα νέα κρούσματα στα 99, 1.613 συνολικά συμπολίτες μας έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ ήταν καθησυχαστικός σχετικά με τα ζώα συντροφιάς και το αν αυτά μπορούν να συμβάλουν στη μετάδοση του νέου κορονοϊού ή μπορούν να αρρωστήσουν τα ίδια.

Υπάρχουν ενδείξεις, είπε, ότι ο ιός μεταδίδεται από γάτα σε γάτα, και υπάρχει μικρή πιθανότητα να μεταδίδεται και στον άνθρωπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει όλοι να σπεύσουμε να εγκαταλείψουμε τα ζώα μας.

Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα, βρέθηκε μία γάτα στο Βέλγιο που είχε μολυνθεί από κορονοϊό και δύο σκύλοι στο Χονγκ Κόνγκ. Επεσήμανε επίσης ότι οι γάτες ναι μεν μπορούν να μολυνθούν, ενώ οι σκύλοι όχι.

Οι σκύλοι στο Χονγκ Κονγκ δεν είχαν την φροντίδα που έχουν τα σκυλιά που έχουμε στα σπίτια μας» είπε χαρακτηριστικά.

τα σκυλιά αυτά μάλιστα ενδέχεται να είχαν γίνει πειράματα.

ιαβεβαίωσε δε, ότι με βάση τις μελέτες και τα δεδομένα, καμία γάτα δεν εμφάνισε συμπτώματα, γι’ αυτό και καθησύχασε τους ιδιοκτήτες λέγοντας πώς όσοι έχουν γάτες δεν πρέπει να ανησυχούν και τόνισε για ακόμη μία φορά πως δεν διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου.

https://www.facebook.com/ERTsocial/videos/582904768998893/

iv class="btn-social">

iv class="addthis_inline_share_toolbox" data-url="https://www.lawandorder.gr/Article/74153/koronoios-ta-nea-krousmata-stin-ellada-deite-live-tis-anakoinoseis-6" data-title="Κορονοϊός: Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Δείτε live τις ανακοινώσεις" data-description="Η τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας">