Για επιδημία κορωνοϊού στην περιοχή του Ευρώτα Λακωνίας, που αφορά έναν ευάλωτο πληθυσμό μεταναστών, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Λακωνία, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον καθηγητή Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα κρούσματα ανιχνεύθηκαν μέσω του προγράμματος δράσης στην περιοχή, που συντονίζει ο καθηγητής κ. Χατζηχριστοδούλου και ο ΕΟΔΥ, για την ανίχνευση ελονοσίας, η οποία πραγματοποιείται μέσω διερεύνησης εμπυρέτων ώστε να μην χάνουν περιστατικά ελονοσίας.

Είναι ευτύχημα ότι βρέθηκε ο ιός -ελπίζουμε πολύ σύντομα- και θα εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να περιοριστεί η διασπορά στην περιοχή», είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι «πραγματοποιούνται όλες οι δράσεις για διάγνωση, περαιτέρω ανίχνευση περιστατικών, απομόνωση των θετικών και καραντίνα των επαφών τους».

Τα θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα, θα απομονωθούν σε συγκεκριμένο χώρο, όπως επισήμανε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Λακωνία, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται ο έλεγχος όλων των μεταναστών και όλης της κοινότητας.