Ένα εξαιρετικό νέο για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται για ήπια εκμετάλλευση σε περιοχές πλησίον αιγιαλών, επιφύλλασε η σημερινή μέρα.

Οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψαν ΚΥΑ με την οποία, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε παραβίαση περιβαλλοντικών όρων και προϋποθέσεων, επιταχύνονται οι διαδικασίες παραχώρησης απλής επαγγελματικής χρήσης αιγιαλών.

Συγκεκριμένα, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται πως η διαδικασία προχωρά με την προσκόμιση και μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, και οι συμβάσεις παραχώρησης προχωρούν πλεον εξαιρετικά γρήγορα.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό νέο καθώς, μετά την επιδημία του κορωνοϊού, θα πρέπει το τουριστικό μας προϊόν να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη ώστε να κεφαλαιοποιηθεί η καλή εικόνα της χώρας μας προς το εξωτερικό. Η ΚΥΑ που υπογράφηκε σήμερα θα δώσει την ευκαιρία για εκτεταμένη και σοβαρή επιχειρηματική ανάπτυξη στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας

Χαρακτηριστικό είναι πως πρώτη ανακίνησε το θέμα αυτό η δραστήρια Βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Με πρωτοβουλία και παρουσία της, πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαριου 2020 (η ημερομηνία αποδείχθηκε "γουρλίδικη"), συνάντηση εκπροσώπων των παραλιακών επιχειρήσεων του Δήμου Αιγιαλείας με τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας, κ. Απ. Βεσυρόπουλο.

Το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολούσε επαγγελματίες από όλη την Αχαΐα και η βουλευτής κινητοποιήθηκε άμεσα, πριν ακόμα ξεσπάσει η επιδημία και ενώ δεν υπήρχε καν υποψία για εμφάνιση οποιουδήποτε προβλήματος στο τουριστικό προϊόν της χώρας.